Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

7800 имота продадени от частни съдебни изпълнители

Дом и градина; септември 13, 2010 – 7:49 am - Категория: новини

Над 7800 продажби на недвижими имоти са реализирани за година чрез сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители, съобщи пред агенция “Фокус” частният съдебен изпълнител Мариян Петков, който е член на съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители. За същия период от време са реализирани продажби на над 2500 движими вещи, основно МПС-та и вещи с оценка над 5000 лева.

Петков коментира, че интересът към продажбите е доста висок и това си личи от високата посещаемост на сайта, както и от факта, че вещите или имотите се продават на първа продан. За някои от тях има високи първоначални цени, но това е по изричното настояване на кредитора, за да може с продажбата на имота да се покрие целият дълг. Ако това не се случи обаче, завишената цена се намалява.

В момента на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители има оферти за двустайни апартаменти в София за суми между 50 000 и 100 000 лева. В столицата се предлага и едностаен апартамент с начална сума от 9000 лева. Има предложения и за вили в различни части на страната, като някои атрактивни оферти предлагат първоначална цена от над 2000 лв.

Продажбата на имоти от частни съдебни изпълнители стана масова заради икономическата и финансовата криза. Много от собствениците на апартаменти и къщи, които са си ги купили с ипотечен кредит, спряха да погасяват задълженията си към банките и имотите им отиват за продан. Обикновено ниската цена се дължи на това, че банката предпочита да продаде имота, за да погаси задълженията на клиента си, а не да генерира печалба.

Много търговци изпитват затруднения в бизнеса, а оттам и в погасяването на кредитите си, коментира още Петков. Според него настоящата криза служи за оправдание на недобросъвестни търговци да спрат да си плащат вноските. В същото време кризата действа дисциплиниращо спрямо всички търговци, които искат да останат на пазара.

novinar.net
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: новини | Няма коментари »