Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

12 креативни идеи за вътрешни стълбища

Дом и градина; януари 19, 2010 – 9:26 am - Категория: Интериорен дизайн

Стълбище пързалка

a96905_10-Slide

В дългите зимни дни, забавление за малки и големи

Пързалка в дома – това нововъведение е проектирано от лондонския архитект Alex Michaelis по молба на децата му. Не само, че добавя оригиналност към интериора на дома, но и много забава в тяхното ново еко жилище. Според дизайнерът, не само децата се забавляват с тази вътрешна пързалка. “Не са редки случаите, когато след вечеря с приятели сме ползвали пързалката.” казва Michaelis. Креативност, оригиналност и забава – идеалната комбинация.

Стълбище панделка

a96905_6-Metal
Леко нагънатата панделка

Това модерно стълбище е направено от метален лист с дебелина 10 мм. Всяко следващо стъпало е свързано с предишното. Концепцията се базира на леко накъдрена панделка и сигурно е едно от най-уникалните и елегантни стълбища, които някога сте виждали. Произведено е от HSH, а снимките са от  една модерна къща в Либен, Прага.

Окачено стълбище

a96905_4-Floating2

Окачено стълбище

Невероятен дизайн. Тези оригинални, висящи стъпала са проект на дизайнера от Флоренция Guido Ciompi, създаден за миланския хотел The Gray. Ако мислите, че това стълбище е несигурно и опасно, вижте следващото…

Стълби за авантюристи

a96905_5-Dangerous

Стъпала за котки 🙂

При вида на тези стълби може да решите, че само и единствено котката може да стигне до върха. Но въпреки, че не изглежда възможно, те могат да издържат тежестта на едър човек. Дизайнера на необичайното стълбище Jordi Vayreda все пак предупреждава, че лимитът му е 200 кг. Стъпалата са изработени от солидна стомана.

Стъклено стълбище

a96905_3-Glass

За оптическо разширяване на пространството

Защо да има стъклен асансьор, а да няма стъклено стълбище?

Стълбище за много малко жилище

a96905_11-Strange

Ако домът ви е малък, но има нужда от стълбище.

Кое му е толкова специалното на това стълбище, ще попитате. Веднага отговаряме. За направата на такова стълбище са необходими изключително малко материали и все пак то може да бъде напълно функционално. Произведени са от архитекта Dekleva Gregoric за едно наистина маломерно жилище, което се намира в малко историческо градче в Словения.

Стълбище – библиотека

a96905_2-bookcase

По пътя към стаята си вземете книга за лека нощ.

Това “тайно стълбище” се намира в един лондонски апартамент, обзаведен във викториански стил. То е скрито от гостната стая и води към таванските помещения, където слънчевите лъчи се процеждат през прозорчетата.

Плаващо стълбище

a96905_12-Two

Забавни спираловидни стълбища

Тези два невероятни варианта на стълбище са на фирмата Didden Village, и са проект на немската архитектурна фирма MVRDV.

Стълбище за наистина малки жилища

a96905_9-Tight

Стълбите, по които не всеки може да се изкачи.

Тези стръмни и тесни стълби, заемат място, малко по-голямо от един килер и са направени от борова дървесина.

Търкалящите се камъни

a96905_7-Unusual

Оригинални и с дъх не речна тиня 🙂

Огромни речни камъни, наредени един върху друг. Това е концепцията на този уникален дизайн, показан на изложение в Милано. Проектираното от Roberto Semprini стълбище, черпи вдъхновение от естествените форми на речните камъни, галени от водата. Всъщност стъпалата са изработени от циментови блокове, полирани до съвършенство. Това спираловидно стълбище би могло да води до някъде, ако целта му не беше да покаже, че интериорният дизайн е в много голяма степен изкуство.

Висящо стълбище

a96905_8-Hanging

Още една концепция за висящо стълбище

Погледнете тези стъпала. Те даже не докосват земята. Този вид стълбище изглежда като интересно решение на вечния проблем с ремонтите и надстройките, нали?

Компактно разгъващо се стълбище

a96905_1-FoldableStairs

Сгъващото се стълбище се появява само при нужда

Тази оригинална концепция пести доста място като прибира стълбището до стената с натискането на един бутон. Когато искате да отидете на горния етаж го разгъвате, а ако искате да разширите малко пространството на долния го сгъвате. Проектът принадлежи на индустриалния дизайнер Aaron Tang.

източник
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »