Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

10 оригинални концепции за отопление

Дом и градина; февруари 7, 2010 – 10:24 am - Категория: Отопление

Отоплителните уреди винаги са представлявали интерес за дизайнерите от гледна точка на създаването на необикновени и евентуално по-ефективни решения за отопление. Тук ще ви покажем някои от техните най-впечатляващи проекти.

1. Модерен стъклен радиатор от Supratherm

Модерен стъклен радиатор Supratherm

Модерен стъклен радиатор Supratherm

Това е един реален продукт на немската компания Sprinz. Радиаторът представлява стъклен панел, който излъчва топлина и в същото време е прекрасна декорация за всеки модерен дом. По параметри той не превъзхожда традиционните радиатори, но визията му наистина е оригинална. Предлага се в различни размери и може да се монтира, както на пода, така и на стената. Интересен факт е, че клиентът може да избира и между разнообразни картини, така че да съчетае радиатора максимално добре с интериора на жилището си.

2. Радиатор – арфа

Adagio - радиатор с формата на лира

Adagio - радиатор с формата на арфа

Явно музикалните инструменти също могат да вдъхновят дизайнерите на отоплителни тела. Радиаторите тип лира у нас вече са доста популярни :). Този продукт обаче притежава по-изпипан дизайн и носи името Adagio. Създателите му от турската компания Carisa го описват като симфония от неръждаема стомана.

3. Радиатор – кламер

Още един оригинален радиатор за баня

Още един оригинален радиатор за баня

Това отоплително тяло с марка Scirocco представлява хромирана стоманена тръба извита с формата на кламер. Идеята е интересна и стилна, а най-вероятно и топлинните характеристика на продукта са добри. Цената му обаче може би ще ви разочарова – тя варира между 600 и 1200 евро в зависимост от размерите.

4. Радиатор Lego

Оригинална идея за детската стая

Оригинална идея за детската стая

Сред любителите на Lеgo са не само малчуганите, но и доста непораснали възрастни. Този радиатор е още един интересен елемент от продуктовата гама на италианската компания Scirocco.

5. Мобилни отоплителни тела от Red Rabbits

Когато уредът не се използва

Когато уредът не се използва

Ако искате да се сгреете бързо

Ако искате да се сгреете бързо

Adax Syklus е радиатор с три отоплителни панели и три отоплителни “касети”, които лесно се демонтират и могат да се ползват самостоятелно. Проектът е дело на норвежкото студио за дизайн Red Rabbits.

6. Радиатор – огледало

Мултифункционален уред за отопление

Мултифункционален уред за отопление

Модерният радиатор One комбинира в себе си няколко функции, които го правят идеално решение за отопление на коридора или спалнята. Освен огледалната повърхност, той разполага с дигитален часовник, който допълнително подчертава съвременния дизайн. Предлага се в два размера. По-големият работи както с електричество, така и с вода, а по-малкият – само с електричество.

7. Радиатор за баня от Antrax

Стилен радиатор за баня

Стилен радиатор за баня

Ако търсите стилен радиатор за модерната си баня, това може би е перфектният вариант. Цената му обаче хич не е така привлекателна както дизайнът (1335$). Създаден е от Peter Rankin за италианската компания Antrax и се нарежда сред едни от най-красивите отоплителни тела, създавани някога.

8. Радиатор с формата на щит

Радиатори-щитове

Радиатори-щитове

Това е проект на италианския дизайнер Massimo Iosa Ghini и представлява три отоплителни тела с формата на щитове. В един от сайтовете, които продават този необикновен радиатор, той е представен като скулптура – продукт на модерното изкуство с функция за отопление. Цената в същия онлайн магазин е 2760 GBP (след отстъпка от 227 GBP).

9. Радиатор Honey

Радиатор Honey

Радиатор Honey

Италианската компания Caleido е известна със своите иновативни разбирания по отношение на дизайна на радиаторите. Това е един от техните най-сполучливи продукти, наречен Honey. Отличава се с много приятна визия и способност да се слее с интериора. Дори може да се каже, че без него той ще изглежда незавършен. Предлага се в няколко цветови гами – червена, сива, кремава и бяла. В зависимост от размера и някои други параметри цената му варира в границите 4300GBP – 6200GBP.

10. Ултра-модерен радиатор от Zehnder

Предлага се в различни цветове

Предлага се в различни цветове

Изглежда невероятно

Изглежда невероятно

Приключваме с един изключителен продукт на швейцарската компания Zehnder. Радиаторите Dualis и Dualis Plus са проектирани от италианските дизайнери Perry King и Santiago Miranda и наистина съвсем оправдано могат да бъдат наречени шедьоври. Предлагат се в различни цветове, което позволява да бъдат съчетани с всяко интериорно решение.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Отопление | Няма коментари »