Абонамент за свежи идеи за дома и градината

Цветни идеи за красива и уютна баня

Дом и градина; декември 12, 2009 – 9:28 am - Категория: Баня

color-bathroom

Успокояваща зелена баня

Всеки би се съгласил, че цветовете оказват огромно влияние върху живота ни. Различните нюанси и оттенъци на цветовете могат да предизвикат различни настроения – много лесно могат да повдигнат настроението и да ни успокоят. Тъй като банята е мястото, където по всяко време на деня можем да се усамотим с нашите мисли, е много важно какви цветови нюанси ще изберем за нея.

Изборът на цветове зависи в голяма степен, от нашият вкус, както и от цялостната тема на дизайна, който сме избрали. Запомнете, че банята е мястото, където се отдаваме на различни дейности, глезещи сетивата и тялото ни, затова и трябва да се съобразим с това, когато избираме цветова гама. Предлагаме ви няколко идеи, които биха ви ориентирали в избора ви.

Смели цветове

BH0506-97c

Слънчева весел баня с рисувани прозорци

3118574648_a6b5706b66

Баня със смел червен цвят и фриз на плочките, който умело се съчетава с пода

Светлите и смели цветове като червено, синьо и жълто са пълни с живот и дават възможност на енергията да изпълни банята ви. Те са весели и ободряващи цветове и се съчетават добре с естествената светлина в банята. Трябва обаче да избягвате тъмните им оттенъци. Също така изкуственото или неутрално осветление може да засили въздействието на тези цветове, затова и цялата композиция трябва да бъде проверена как ще изглежда преди да започне същинското боядисване на стените.

Едноцветна баня

21_modern_bathroom

Елегантна баня в един цвят

Това ще рече да използвате няколко различни нюанса на един цвят. Може да направите комбинация с подходящи аксесоари за баня, които да имат същата цветова гама, но трябва да сте убедени, в избора на цвета. Топлите или студени нюанси са в състояние да създават различни настроения. Например студените цветове като син, зелено и виолетово, създават усещане за лекота, спокойствие и широта в кръгозора, докато топлите цветове като червено, оранжево и жълто, предразполагат към уединение.

Баня в неутрални цветове

Баня умело съчетала неутралните цветове - шоколадово кафяво и светло бежаво

Баня умело съчетала неутралните цветове - шоколадово кафяво и светло бежаво

Ако банята ви е малка винаги може да се обърнете към неутралните цветове за създаване на оптически уширено пространство. Тези неутрални цветове са различни форми на бяло, сиво, бежово, шоколадово кафяво и охра. Те създават спокойно и ведро настроение в банята. Също така подчертават елегантността на банята, в съчетание и с акесоари. Може да съчетаете неутрални цветове със светъл пастелен цвят, за да получите така нашумелия напоследък спа ефект.

Съвети
• За да накарате вашата баня да изглежда ефектна, може да смесите или комбинирате два цвята.
• По-светлите цветове на стените ще разширят оптически пространството в банята.
• Тъмните и ярки тонове може да се ползват в по-големи бани, като ще ги направят уютни и гостоприемни.
• Старайте се да направите дизайна по-опростен, защото прекалената натруфеност може да дразни окото и да доведе до разочарование в декорацията.
• За да изберете по-лесно подходящите цветове си купете оцветени тестери и ги пробвайте, като ги наложите на стените.
• Днес дизайна на едно жилище или стая става много по-лесно благодарение на компютрите и различните сайтове за дизайн – просто влезте в някои от тях и си направете виртуална картина на вашата баня.

03-BathroomMural-1

Ярките и смели цветове придават по-гостоприемен вид на банята

Още един дизайн в успокояващо зелено

Още един дизайн в успокояващо зелено

Източници:
http:://www.hgtv.com

http://homedecor.iloveindia.com
http://marbellapainting.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Баня | Няма коментари »

Ако тази статия ви харесва, гласувайте за нея: