Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Цветни идеи за красива и уютна баня

Дом и градина; декември 12, 2009 – 9:28 am - Категория: Баня

color-bathroom

Успокояваща зелена баня

Всеки би се съгласил, че цветовете оказват огромно влияние върху живота ни. Различните нюанси и оттенъци на цветовете могат да предизвикат различни настроения – много лесно могат да повдигнат настроението и да ни успокоят. Тъй като банята е мястото, където по всяко време на деня можем да се усамотим с нашите мисли, е много важно какви цветови нюанси ще изберем за нея.

Изборът на цветове зависи в голяма степен, от нашият вкус, както и от цялостната тема на дизайна, който сме избрали. Запомнете, че банята е мястото, където се отдаваме на различни дейности, глезещи сетивата и тялото ни, затова и трябва да се съобразим с това, когато избираме цветова гама. Предлагаме ви няколко идеи, които биха ви ориентирали в избора ви.

Смели цветове

BH0506-97c

Слънчева весел баня с рисувани прозорци

3118574648_a6b5706b66

Баня със смел червен цвят и фриз на плочките, който умело се съчетава с пода

Светлите и смели цветове като червено, синьо и жълто са пълни с живот и дават възможност на енергията да изпълни банята ви. Те са весели и ободряващи цветове и се съчетават добре с естествената светлина в банята. Трябва обаче да избягвате тъмните им оттенъци. Също така изкуственото или неутрално осветление може да засили въздействието на тези цветове, затова и цялата композиция трябва да бъде проверена как ще изглежда преди да започне същинското боядисване на стените.

Едноцветна баня

21_modern_bathroom

Елегантна баня в един цвят

Това ще рече да използвате няколко различни нюанса на един цвят. Може да направите комбинация с подходящи аксесоари за баня, които да имат същата цветова гама, но трябва да сте убедени, в избора на цвета. Топлите или студени нюанси са в състояние да създават различни настроения. Например студените цветове като син, зелено и виолетово, създават усещане за лекота, спокойствие и широта в кръгозора, докато топлите цветове като червено, оранжево и жълто, предразполагат към уединение.

Баня в неутрални цветове

Баня умело съчетала неутралните цветове - шоколадово кафяво и светло бежаво

Баня умело съчетала неутралните цветове - шоколадово кафяво и светло бежаво

Ако банята ви е малка винаги може да се обърнете към неутралните цветове за създаване на оптически уширено пространство. Тези неутрални цветове са различни форми на бяло, сиво, бежово, шоколадово кафяво и охра. Те създават спокойно и ведро настроение в банята. Също така подчертават елегантността на банята, в съчетание и с акесоари. Може да съчетаете неутрални цветове със светъл пастелен цвят, за да получите така нашумелия напоследък спа ефект.

Съвети
• За да накарате вашата баня да изглежда ефектна, може да смесите или комбинирате два цвята.
• По-светлите цветове на стените ще разширят оптически пространството в банята.
• Тъмните и ярки тонове може да се ползват в по-големи бани, като ще ги направят уютни и гостоприемни.
• Старайте се да направите дизайна по-опростен, защото прекалената натруфеност може да дразни окото и да доведе до разочарование в декорацията.
• За да изберете по-лесно подходящите цветове си купете оцветени тестери и ги пробвайте, като ги наложите на стените.
• Днес дизайна на едно жилище или стая става много по-лесно благодарение на компютрите и различните сайтове за дизайн – просто влезте в някои от тях и си направете виртуална картина на вашата баня.

03-BathroomMural-1

Ярките и смели цветове придават по-гостоприемен вид на банята

Още един дизайн в успокояващо зелено

Още един дизайн в успокояващо зелено

Източници:
http:://www.hgtv.com

http://homedecor.iloveindia.com
http://marbellapainting.com
2 Коментара за “Цветни идеи за красива и уютна баня”

  1. Кремена Попандреева каза:

    Здравейте, моля Ви помогнете ми да открия тези плочки в България,много ми хареса тази баня със смел червен цвят и фриз на плочките, който умело се съчетава с пода. Ще съм Ви много благодарна, ако успеете да ми посочите място откъдето да ги поръчам. Предварително благодаря! Опитах се сама да се справя като поразгледах източниците, които сте цитирали, но там не намерих нищо

  2. admin каза:

    За съжаление не бих могъл да Ви насоча. Съмнявам се, че ще бъде възможно да намерите плочките в България.

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Баня | 2 Коментара »