Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Цветна водна отмора за очите и в банята

Дом и градина; ноември 15, 2009 – 10:05 am - Категория: Баня

basin-aquarium

Новата радост за всеки любител на декоративните рибки

Сами по себе си аквариумите са любов за своите притежатели. Много хора обичат да наблюдават рибките, като това им носи душевно спокойствие и тиха наслада за сетивата. Но докато достигнем до този радостен момент, в който само да стоим и съзерцаваме нашите нецапащи любимци, има една прелюдия на проучване за рибките, които можем да отглеждаме, храната, която им се дава, мястото, на което ще стои най-добре аквариума, за да е удобно, както за нас, така и за животинките.

Повечето от нас може би все още свързват аквариумите с множество стъклария, чистенето на която изисква много време, както миризмата, която напомня малко блато у дома. За щастие без комарите. Но стоп! Не това имаме предвид. Има и нов вид аквариуми, които носят повече естетическа наслада, отколкото задължения. Това са вградените аквариуми, които практически можем да поставим навсякъде в дома си. Дори в банята, в умивалника. Така всеки път щом решим да си измием ръцете ще се наслаждаваме на цветна, водна красота. Но не трябва да си мислим, че това ново чудо на естетиката няма да има нужда от никакви грижи. Както и обикновените, преносими аквариуми и вградените имат нужда от смяна на водата и естествено от храненето на рибките. Просто всичко останало е изчистено. По-компактно като място, няма я миризмата, няма я и опасността котката да се нагости с рибките, докато ни няма у дома. А и вече си има фирми, чиито служители можем да наемем за “черната” работа, ако нямаме време или желание да се занимаваме. И за нас остава само приятната част от притежанието на аквариума, а именно съзерцанието. Също, както и при котките отъркващи се в крака ни след като се прибираме вкъщи, да наблюдаваме как рибките се струпват на своята маса за хранене, си е умилително, като за рибки. Плюсът при тях е, че те не са така шумни и понякога леко досадни.
4 Коментара за “Цветна водна отмора за очите и в банята”

 1. Waldemar1957 каза:

  Виждал съм и други подобни не практични дизайнерси решения.Това може да го измисли дизайнер който никога не е отглеждал декоративни рибки.При всяко пускане на водата риките ще се плашат.А водата която ще е топла или студена ще променя и температурата в аквариума.А разлика от 1 градус е достатъчно да загинат рибките.И ще има една красива рибена чорба.

 2. admin каза:

  Мисля, че забележката е обсолютно уместна 🙂

 3. AceXe каза:

  1) Ако забелязвате има само един кран. Най-вероятно пуска някаква хладка близка до температурата на водата при рибите, вода. Така че това не е проблем.

  2) По-скоро е проблем наистина, че може да се плашат. Също и с храненето не ми е ясно. Не виждам и компресор, който да обогатява водата с кислород. Изобщо не е удобен вариант, но е изключително красив.

 4. Stelinkaa____8998 каза:

  Ами според мен това е изклчително красиво и радва окото на този който живее там,но нека да се погледне от страната на рибките.Аз съм абсолютно съгласна с Waldemar1957 и че рибките ще се плашат от течащата вода.Стресът може да убие рибките.
  Като се погледне от страната на рибките не е много хубаво да се прави такова обзавеждане,но на пръв поглед е ВЕЛИКОЛЕПНО !!!

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , ,
Категория: Баня | 4 Коментара »