Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Фигурки от електрически крушки

Дом и градина; януари 15, 2010 – 8:24 am - Категория: Направи си сам

snowmanlightbulborn-main_Full

Снежен човек

Вече ви показахме доста оригинални идеи за това, как можете да превърнете изгорелите електрически крушки в солници, газови лампи, парници и др. Сега е време да видите, как лесно сами можете да изработите сладки фигурки и снежни човечета,  които да закачите на елхата или просто да украсите дома си с тях. Ето как може да го направите  малко боя и няколко парчета плат.

Снежен човек

• Първо почистете крушката, която сте решили да превърнете в снежен човек, с помощта на малко памучно тампонче, напоено с алкохол или спирт.

Боядисаната крушка с темперна или друга боя

Боядисаната крушка с темперна или друга боя

• Боядисайте всяка от крушките, които ще се превърнат в снежни човеци с бяла темперна боя. Оставете ги да изсъхнат. Тук ще трябва да проявите малко изобретателност относно това, къде да ги оставите да съхнат. Може да ползвате кора от яйца.
• След като са изсъхнали боядисайте ги или с изкуствен сняг или пък с боя, която предава снежен ефект на повърхностите. Тя ще изсъхне много по-бързо отколкото темперната боя.

Добавяме снега

Добавяме снега

• Оцветете единия край на клечка за зъби в оранжево и оставете да изсъхне.
• Използвайки черен перманентен маркер, нарисувайте две очи близо до основата на крушката.

Вече с очи и нос :)

Вече с очи и нос 🙂

• Отрежете желаната дължина от клечката за зъби, която по-рано оцветихте в оранжево и внимателно я залепете с моментно лепило на мястото на носа, под очите.
• Изработете ръце от събраните клонки. Като ги огънете ще станат чудесни лакти. Залепете единия край на клонката там, където трябва да е рамото на снежния човек. Повторете с другата ръка.
• Направете шалче от памучни парчета, като изрежете едно с дължина 23см и ширина около 2 см и с помощта на ножичка направете ресни в двата края на така получения шал. Увийте го около врата на снежния човек, като внимавате точките, където са залепени клонките за ръце да бъдат закрити. След това направете възел и залепете шала с моментно лепило към тялото на снежния човек.
• Направете шапка от мек вълнен плат с размери 8х5.5 см. Зашийте предната част и после съберете краищата в горния край, така че да получите топче. Прегънете долния край на шапката и залепете за главата на снежния човек, която всъщност е долната част на металната основа на крушката.
• От още едно малко парче вълнен плат, от който направихте шапката, направете маншон за ръцете, като пъхнете клечиците, които представляват ръцете в него и ги залепите за маншона за по сигурно, за да не се измъкват.
• Промушете метална жичка и я оформете като примка, за да направите халка, която да закачите на елхата. И ето, че част от вашата празнична украса е готова!

Различни фигурки от електрически крушки, най-важното тук е да ползвате въображението си :)

Различни фигурки от електрически крушки, най-важното тук е да ползвате въображението си 🙂

източник
Един коментар за “Фигурки от електрически крушки”

  1. pgplamen каза:

    Доста оригинални идеи,с малко боя и плат и готово.

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Направи си сам | 1 Коментар »