Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Трансформиране на двустаен апартамент в тристаен

Дом и градина; юни 13, 2011 – 9:46 am - Категория: Интериорен дизайн

Рано или късно всяко дете иска да има свое собствено място за уединение и игри, а в нашия случай децата бяха две. Апартаментът на клиентите ни не разполагаше с излишно пространство и затова се наложи да направим известно преустройство.

Премахнахме тези стени, които представляваха пречка за осъществяването на проекта ни и създадохме допълнителна стая – така двустайния апартамент се превърна в тристаен.

Трансформиране на двустаен апартамент

Основното звучене в кухнята и всекидневната беше връщане назад във времето. Пресъздадохме уютна обстановка, благодарение на големите дървени шкафове, боядисани в бяло, камината, облицована с тухли и дамаската на столовете с нежни цветове на рози.

Трансформиране на двустаен апартамент

Разположихме кухненския бокс във вече съществуващата ниша и го скрихме с ред шкафове. Така обособихме къта за готвене, без да акцентираме на присъствието му в помещението.

Подсилихме осветлението и чрез дузина лампи, разположени в окачения таван, оформен само като корниз.

Трансформиране на двустаен апартамент

Усвоихме съществуващото пространство в близост до старата обща детска спалня и така създадохме две. Разделихме ги една от друга чрез стъклена стена – така децата останаха близо едно до друго, но и самостоятелни.

Всекидневната стая

Подбрахме мебели в зелената гама за едната стая и такива в червено и черно за другата.

За спалнята избрахме лилавото като водещ цвят. Леглото е украсено с уникални елементи, в които отново се долавя леко ретро звучене.

Спалнята

Наложи се да присвоим част от помещението, за да можем да създадем и две бани – една за родителите и една за децата.

За възрастните избрахме плочки в теракотен цвят и фризове в синьо. Добавихме голямо огледало и вана, в която да релаксират след натоварения ден.

Банята

За детската баня избрахме плочки с красиви закачливи картинки.

Това, което прави този апартамент уникален, оставихме за накрая. В дългия коридор скрихме един голям гардероб, който да играе ролята на дрешник и още нещо. На пръв поглед прилича на стена, но картините са дръжките на различните по големина вратички. Хем красиво, хем хитро, нали?

Трансформиране на двустаен апартамент
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »