Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Селце се продава за 550 хил. евро

Дом и градина; април 19, 2011 – 11:55 am - Категория: новини

За скромната сума от 144 евро на квадратен метър всеки може да си купи средновековно италианско селце, пише в. “Кориере дела сера”. Общата цена на обекта е 550 000 евро. Става дума за селцето Вале Пиола, което е в покрайнините на градчето Торичела Сикура, в италианската провинция Тeрамо, в областта Абруцо.

Селцето Вале Пиола се състои от 11 необитаеми средновековни каменни къщи с обща площ от 3800 квадратни метра, заобиколени от земи, простиращи се на 60 000 квадратни метра. Къщите са напълно изоставени от 1977 г., когато последното семейство във Вале Пиола решило да се премести в по-оживен район.

Новият собственик на селцето ще трябва да положи доста усилия за неговата реставрация, припомнят властите на град Торичела Сикура. Те обаче подчертават, че в селото има безценни артефакти от средновековието, като например балкони със специфични характеристики, наречени “гафии”.

Селцето Вале Пиола се намира насред националния парк Гран Сасо и Монти дела Лага и се отличава с изключително чистия си въздух. Обявата за продажбата на населеното място е разпространена от по-големите италиански агенции за недвижими имоти.

Стандарт
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: новини | Няма коментари »