Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Рекорден интерес на руски купувачи към имоти у нас през юли

Дом и градина; август 19, 2010 – 9:07 am - Категория: новини

Пазарът на имоти в България продължава да заема първо място в класацията на руския портал за имоти Prian.ru, която следи интереса на руските купувачи към имоти в чужбина, вече две години. При това през юли делът на страната от общия брой заявки за търсене в базата с оферти на портала е нараснал до рекордните 21,55%. За предходния месец юни той беше малко под 20%.

Предишния си рекорд в класацията България е отбелязала през ноември 2008 г. – 21,27%.

Въпреки повишения интерес към България разликата между страната и следващите фаворити не се увеличава, тъй като интересът към заемащата второ място Германия през юли също е нараснал спрямо юни.

Класацията на най-търсените дестинации от руските купувачи на имоти в чужбина остава стабилна трети пореден месец, като в топ 10 се наблюдава само едно изменение – Турция отстъпва 8-мото място на Черна Гора.

Очаквано продължава да намалява делът на интереса на руснаците към САЩ и Финландия, посочват от портала. Пазарът на имоти в Чехия е преустановил спада си в класацията от май и юни и отново се приближава към петото място, което сега се заема от Италия.

Отчетеният от анализаторите на сайта през май и юни повишен интерес към „топлите“ държави през юли се е стабилизирал и дори е започнал да намалява. Това не е изненадващо – в Москва и Санкт Петербург термометрите показваха между 30 и 40 градуса. Най-силно е намалял интересът на руснаците към Турция (от 3,93% на 3,32%) и Египет (от 2,04% до 1,79%).

Извън топ 10 през юли значително нараства интересът към Тайланд, Естония, Швеция и Кипър, докато позиции губят Литва и Унгария.

Топ 10 държави по интерес на руските купувачи на имоти в чужбина през юли 2010 г.
(по дял от общия брой заявки за търсене)

България – 21,55%
Германия – 10,86%
Испания – 7,22%
САЩ – 5,62%
Италия – 4,78%
Чехия – 4,47%
Финландия – 3,85%
Черна Гора – 3,77%
Турция – 3,32%
Франция – 2,88%

Класацията се изготвя на базата на анализ на заявките за търсене, направени от посетителите на портала в базата данни с оферти за имоти през юли 2010 г.

Източник: investor.bg
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: новини | Няма коментари »