Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Да използваме пълноценно пространството под стълбите

Дом и градина; ноември 15, 2010 – 9:40 am - Категория: Мебели и обзавеждане

Днес животът ни е свързан с потреблението на изключително голям брой вещи, които не спират да се трупат, а жилището ни се превръща в склад. Определено е добра идея периодично да се отърваваме от старите, ненужни вещи, но така или иначе това е само част от решението. Прекрасен начин да се справим с проблема е като усвояваме пространството, за което на пръв поглед не подозираме, че съществува. Ето няколко примера: нишите могат да се превърнат във вградени гардероби, таванските шкафове могат да поберат много, като в същото време няма да заемат от полезното пространство в стаите. Би било добре, ако леглата разполагат с чекмеджета. И не на последно място пространството под стълбите – използвайте го пълноценно.

Независимо от големината на жилището, хаосът и безпорядъкът  подтискат живущите и правят обстановката отблъскваща и неуютна. Често причина за това е не толкова липсата на площ, а лошата организация в обзавеждането. Оставаме на страна принципите на Фън Шуй. Тук ще ви покажем, как можете да използвате пълноценно пространството под стълбите, като го превърнете в гардероб, шкаф за обувка или дори библиотека.

Семпъл шкаф с чекмеджета

Започнете с проекта

Всяко стълбище е конструирано по различен начин. Затова добре помислете, кое решение би било най-подходящо във вашия случай. Ако разполагате с повече пространство, можете да комбинирате шкафове, чекмеджета и дори да обособите малък килер.

Преди

След

Би било добре, ако по тези въпроси се мисли още при проектиране на стълбището. Това дава възможност да се постигне както по-добра функционалност на цялото съоръжение, така и стилен и завършен вид.

Подстълбищното пространство в един луксозен дом

Прекрасно решение от масив в старинен стил

Стълбището в един хотел

Стълбище, комбинирано с библиотека

Чекмеджета, вградени в стъпалата

Функционален шкаф за прахосмукачката
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , ,
Категория: Мебели и обзавеждане | Няма коментари »