Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Пердета като от корица на списание

Дом и градина; февруари 22, 2010 – 10:33 am - Категория: Интериорен дизайн

Не пренебрегвайте декорацията на прозорците. Днес пердетата са не само средство да се скрием от слънчевите лъчи и погледите на съседите. Те са важен детайл, който може да окаже много голямо влияние върху цялостната визия на помещението. Затова е добре за него да се помисли още при планирането на интериора, наред с избора на цветове. В противен случай рискуваме пердетата да изглеждат като кръпка.

Прекрасни жакардови пердета в комплект с възглавнички

Прекрасни жакардови пердета в комплект с възглавнички

Използвайте смело цветовете. Много хора залагат на сигурното и избират за пердетата си неутрални цветове. Действително по този начин трудно ще се получи конфликт с останалата част от интериора. Но това ли целта ви – семпло, но безлично жилище?

Ключът към успеха е съчетанието на цветовете. Ето няколко насоки:

  • Търсете контраст. Разгледайте снимките в статията и ще разберете за какво говорим.
  • В цветовете на пердетата трябва да има нюанси от интериора. Трудно ще постигнете успех, ако например доминиращият цвят на мебелите в стаята е кафяво, а желаете да поставите лилави пердета. И все пак, нещо подобно би било удачно, ако внесете цвета на пердетата в интериора. Можете да го направите чрез възглавнички, покривки и други декоративни елементи, които да кореспондират визуално с пердетата.
  • По-интересни са пердетата, които съчетават повече от един цвят. Така можете по-лесно да направите връзка между тях и мебелите.
window-treatment-ideas-20

Елегантен прозорец в тон с дълбоките цветове на стаята

Различни текстури. Ако ярките цветове не изглеждат по начина, по който сте си ги представяли, една палитра от светли и неутрални тонове, ще внесе повече елегантност в декора. Интересно е съчетанието от едноцветна ивица с пъстри текстури.

window-curtains

Слънчевите пердета се съчетават идеално с декорацията на стаята и създават ведро настроение

Формата на пердетата. Ако досега не се е налагало да мислите по тези въпроси, сигурно не ви хрумват много идеи относно начина на закачане на пердето и неговата форма. Вижте някои от най-разпространените решения.

Начини на аранжиране

Начини на закачен и спускане на пердето

И още

И още...

За да постигнете наистина добри резултати, обърнете внимание на:

  • Размерите – Обикновено ширината на пердето е размера на прозореца, умножен по две. Все пак е най-добре да се консултирате в магазина, откъдето ще го купите.
  • Предназначение на помещението – Например за спалнята задължително трябва да изберете по-плътни завеси, но е добре да се комбинират и с още едни дантелени. За хола добро решение са ефирните прозрачни пердета, които по-скоро служат като декорация.
  • Изложението – Ако то е южно, за няколко години пердетата изгарят. Изгубват се цвета си и здравината на материята.
  • Корнизите – Вариантите са много. Помислете добре и съчетайте цвета и вида на корниза със стила на помещението. Можете да го скриете зад декоративен перваз.

Ако въпреки казаното до тук, все още нямате ясна представа за това, какви пердетата отговарят на вашите нужди, стил и вкус, ви препоръчваме да не бързате. Разгледайте снимки по темата в списанията за обзавеждане и в Интернет. Със сигурност ще намерите още много идеи, които ще ви помогнат да вземете най-добрите решения. Още съвети от нашия сайт можете да намерите в статията Как да изберем пердета за нашия дом.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »