Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Освежаваща декорация за дома

Дом и градина; септември 3, 2010 – 8:50 am - Категория: Интериорен дизайн

Лятото е към края си. Хората се връщат от почивка, заредени са с нови емоции и преживявания и се подготвят за есента и за усилена работа. Идват двата сезона, в които прекарвате най-много време в къщи. Може би е добре да освежите и интериора в дома си. Не е задължително това да става с много пари, основен ремонт  или дори пребоядисване. Предлагаме ви няколко идеи, които ще преобразят дома ви.

Всекидневната
Вземете боички или коректор, или изрежете от цветна хартия различни фигурки и украсете саксиите с цветя. Диванът, на който обичате да седите есенните вечери ви е омръзнал? Обсипете го с възглавнички – направете ги във всякаква форма, големина или шарка. Сменете пердетата. Отървете се от всички ненужни вещи и ще се учудите колко просторна е всекидневната ви. Ако нямате място за натрупаните списания, но искате да ги запазите, превърнете ги в мебел. Стабилно подредени едно върху друго те са идеална поставка за нощна лампа, а ако отгоре им се постави плоскост (ПДЧ, стъкло, пластмаса) с подходящ размер, ще получите оригинална масичка за следобедно кафе.

И една идея за красива декорация, която ще ви помогне да се чувствате по-близо до природата – съберете малко сухи клонки с подходящи размери и форми. Напръскайте ги с лак за коса и ги сложете в някой ъгъл на стаята. Различните видове интересни дървесни гъби също могат да служат за украса, но само след като ги лакирате.

Спалнята
Започнете с избор на ново спално бельо. Ако не можете да си позволите да смените завесите и в тази стая, изберете подходящи мъниста за старите и ги нашийте върху тях. Не ви препоръчваме да го правите в кухнята или всекидневната, защото ще бъде по-трудно да ги поддържате. Но в спалнята ви, особено ако мънистата са дървени, ще внесат топлина и уют. Пребоядисайте вратите на гардеробите или залепете за тях малки парчета огледало.

Ако сте си отделили кът за четене и писане в някой ъгъл на спалнята, можете да си направите сами нова чаша за моливи и химикали. Достатъчно е да измиете добре една кутия от суха сметана или нескафе и да се снабдите с лепило, флумастери, цветни хартии, мидички, есенни листа, плат. Всичко, което ви хрумне, може да влезе в употреба.

Детската стая
Вероятно имате запазени изсъхнали есенни листа. Ако не, изчакайте първите жълти и червени листа да покрият земята и съберете колкото се може повече. Включете и децата в акцията. След като приключите със събирането, ламинирайте листата и ги закрепете с двойно залепващо тиксо по стените на детската стая. Ще се учудите на жизнерадостната атмосфера, която ще създаде тази малка промяна. Освен това ще може да махнете листата лесно, веднага щом омръзнат на децата ви.

Кухнята
Една нова покривка за маса. Ръчно ушити или плетени ръкохватки във весели цветове, които да сложите на стената. Наниз от червени чушки. Тук можете да развихрите въображението си и да използвате всички цветове и материали, за които ви хрумне. Ако например се чудите къде да приберете аквариума, в който децата ви са гледали рибки, използвайте го, за да държите в него ябълки, круши, дюли. Ароматът им ще се носи из цялата кухня, а цветовете им ще радват очите ви. В случай, че имате обособен кът за трапезария, може да изберете подходяща шарка тапети и да ги смените само там.

Играйте си с цветовете, материите и с всички подръчни материали, които ви хрумнат. Така домът ви ще отразява вашето настроение и нагласи и ще ви предразполага да прекарвате повече време в него.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »