Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Оригинални идеи за градината

Дом и градина; ноември 22, 2009 – 11:10 am - Категория: Градина

gardentrain

Влак сред цветята

Имали ли сте от декоративните влакчета като малки, от тези, чиито релси са опънати из цялата къща, а баща ви седнал до вас ви обяснява интересни факти за влаковете? Които вие пропускате покрай ушите си, следейки с грейнали очи как влакчето отново и отново изминава маршрута, който сте му начертали. Заедно със звуковите ефекти сте се чувствали като притежател на железница.

Сега вече не сте малко дете, но детското във вас все още е живо и бихте искали да възкресите милите спомени по един оригинален и незабравим начин. Освен това и вие имате деца и бихте искали да им доставите удоволствие, а за вас да остане радостта да ги наблюдавате да изживяват същите емоции, както вие преди 20 години. Защо тогава не разгледате нашите предложения и не си харесате нещо или пък просто подтикнати от тях да развихрите въображението си? Какво ще кажете, ако влаковата композиция, заедно с релси, знаци и т.н. е разположена в …градината ви?

Композиция от два влака в градината

Композиция от два влака в градината

Освен, че неимоверно много ще зарадвате децата, гледката ще невероятно красива, с извиващото се между красивите ви цветя влакче, бълващо истински пушек при това. Имайте предвид, че не бива релсите да са монтирани върху чакъл, защото когато композицията преминава през него, отделни частички може да се разхвърчат, а това е много неприятно и болезнено, особено, когато сте отворили прозорците или пък сте с компания в градината или просто сте приседнали на сянка да отморите и да погледате творението си. “Нарисувайте” картина на това, как трябва да изглежда всичко, в ума си и действайте. Можете дори заедно с децата да подготвите плана, те ще се включат с радост.

Ако пък имате повече време, голяма градина и финансови възможности разбира се, може да отидете по-далеч и дори да си “построите” малко градче в градината. Фантазията ви може да е безгранична.

Малко градче в предния двор

Малко градче в предния двор

Обичате историята и всички стари и красиво изработени сгради, които ви връщат във времена на рицари и мускетари? Тогава следващата идея е за вас и голямата ви градина.

NYCLandmarks001_071203_ssh

Стари сгради и катедрали и влак, минаващ покрай тях

Искате светлина и искрящи цветове в уюта на вашата градина? Само зеленината на дърветата не е за вас. Тогава си направете къщата на гейшата в двора.

Фенери по клоните на дърветата

Фенери по клоните на дърветата

Цветните фенери с различна големина, накацали така естествено по клоните на дърветата ще променят изгледа и ще придадат невероятна екзотична атмосфера на градината и фасадата на къщата ви дори.

pinklantern

Добре дошли в дома на гейшата.:)

Поканете няколко приятели и споделете с тях цветния уют. Инвестирайте в тези светещи бижута и си сложете фенери и в предния двор, особено, ако ви се налага да се прибирате по тъмни доби.

Ако живеете в апартамент или просто не разполагате с градина около къщата си, тогава може да внесете малко цветна атмосфера в помещението с помощта на полупрозрачни картини на огромни цветя, нарисувани върху параван или друга повърхност, която можете да ползвате за украса.

artpanels

Невероятен арт панел с орхидеи

Големината на цветята е от значение, защото по този начин те ще “завладеят” стаята и дори и може да ви стори, че усещате нежния аромат на орхидеи.

Може да идете още по-далеч и да поръчате да ви нарисуват един или два прозореца в стаите в цветни мотиви, а ако можете да рисувате още по-добре. Това изкуство ще внесе допълнителна свежест в жилището ви.

Рисуван прозорец, внасящ цветно настроение и усещане за градина

Рисуван прозорец, внасящ цветно настроение и усещане за градина

Стените пък са най-предпочитани за рисуване и с този елегантен цветен фриз напълно ще промените атмосферата на стаята, усещане, че сте насред природата ще завладее вас и вашите гости, дори да сте в центъра на големия мегаполис.

2307743-6-vintage-blossom

Черешови цветове по стените на стаята

Каквото и да изберете трябва да помните преди всичко, че трябва да използвате въображението си и да го нагодите, както към пространствените си възможности, така и към своите културни разбирания, защото едно нещо ако впечатляващо в един дом, във вашият може да не произведе същият ефект.

Използвани материали за статията:
http://www.home-staging.decorate-redecorate.com
http://www.highbridgelocoworks.com
http://www.dailymail.co.uk
http://abcnews.go.com
http://juicedpixels.com
http://www.maxwellsgiftsanddecor.com
http://www.redbubble.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Градина | Няма коментари »