Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Няколко идеи за луксозна баня

Дом и градина; декември 18, 2010 – 10:05 am - Категория: Баня

Банята обикновено е едно от най-малките помещения в дома. За съжаление това обаче не винаги прави промяната на облика й лесна задача. Ремонтът на тези нищо и никакви 10 кв.м. е свързан с не малко инвестиции, доста ангажименти и неудобства. Разбира се, в крайна сметка е важен крайният резултат. Бързо ще забравите за всички неудобства покрай ремонта, ако след него разполагате с красива и функционална баня, като от корица на списание. Важно условие за успеха обаче са както добрите майстори, така и добрите идеи. Вижте няколко прекрасни предложения за луксозна баня, от които можете да заимствате.

Баня в стил „Ралф Лорън”

Изберете плочки за стените в богато шоколадово кафяво или тъмно синьо. Така, когато влизате в банята, ще се чувствате като в пещера. Оставете тавана бял, за да се запази усещането за простор и да не става прекалено мрачно. Имайте предвид, че тъмните цветове са подходящи за помещения с достатъчно естествена светлина, т.е. ако изберете стила „Ралф Лорън” банята ви трябва да има достатъчно голям прозорец.

Изберете висящо осветително тяло, което да бъде основен акцент в банята. За предпочитане е да не е с твърде нежни или заоблени форми. В противен случай няма да пасва с характерната за този стил ъгловатост на тоалетната, мивката и ваната. Би било добре, ако огледалото е с тъмнокафява или черна рамка, а на етажерката можете да поставите няколко аптекарски буркана с декоративни сапуни и цветни топчета памук.

Баня в стил „Тифани”

Проверете как изглежда типичното за „Тифани” синьо. Намерихте ли го? Това трябва да е цветът на стените във вашата баня. Таванът остава бял, към него прикрепвате бели корнизи, а за пода избирате бели плочки или светло дърво. Постелките пред мивката и ваната трябва да са пухкави и бели. Колкото по-пухкави, толкова по-добре.

Ключов елемент от баня, обзаведена в този стил, е полилеят. Търсете стилен, блестящ, ретро модел. Душът трябва да е отделен с абсолютно прозрачна стъклена преграда , никакво матирано стъкло. Другият вариант е да изберете душ завеса от чисто бял плат, с пръстени. Огледалото също е добре да бъде с изчистена бяла рамка, която да изпъква на сините стени. И не забравяйте пухкавите бели кърпи за ръце и тяло.

Баня в стил „Ан Тейлър”

В този случай имате две възможности: да направите стените черни и да работите с бели акценти или обратното. Направете избора си в зависимост от пространството и неговите възможности. Ако банята е голяма, има прозорци и място да се сложат много огледала, изберете черното за основен цвят. Ако помещението е по-малко, без никаква или с малко естествена светлина, заложете на бялото.

Основните акценти тук са ваната, етажерките, кранчетата. Можете например да изберете всичко само със заоблени ръбове или точно обратното – квадратно. Когато избирате вариант, мислете не само за това как ще изглежда банята, но и за това до колко ще е практична и удобна.

Тъй като всичко е решено в черно и бяло, една ярко червена кърпа ще придаде особена атмосфера. В случай, че не искате никакви допълнителни цветове, можете да изберете постелки и кърпи със зеброва щампа. Така ще внесете екзотична нотка в този по-строг и елегантен стил.

Добре обмислете идеите си. Съобразете плановете си с вашите нужди и възможности. Банята е мястото, в което релаксирате и оставате насаме със себе си. Заслужава си да я направите с вдъхновение и стил.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , ,
Категория: Баня | Няма коментари »