Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Нов живот за стъклените бутилки

Дом и градина; март 20, 2010 – 10:58 am - Категория: Направи си сам

Може би не сте се замисляли, но в забързаното си ежедневие всички ние унищожаваме и изхвърляме от дома си предмети, които бихме могли да използваме повторно. Вече ви показахме, какво можете да направите от изгорелите електрически крушки (вижте тук). Сега ще ви покажем няколко интересни идеи за това, как можете да използвате стъклените бутилки, като ги превърнете в атрактивна добавка към декорацията на жилището си.

1. Красиви вази от бутилки за вино

Красиви вази от бутилки за вино

Красиви вази от бутилки за вино

Това е може би най-баналното приложение на използваните стъклени бутилки. Така е, защото идеята е интересна, а в същото време е и лесна за реализиране. Трябва само за срежете стъклото там където сметнете за добре и разбира се да измиете бутилката идеално. Техниките за рязане на бутилки са много. В Интернет ще намерите различни идеи по въпроса, но може би най-лесно е с помощта на ножовка и предназначено за целта диамантено въженце (продава се по железариите).

2. Стилни чаши

Стилни чаши

Стилни чаши

Това е също лесно осъществима идея. Можете да направите интересни и различни по височина и цвят чаши, като срежете бутилката на избрана височина и украсите долната част. Добра идея е да матирате стъклото. Има различни техники за матиране, но най-лесно би било като използвате фолио. Можете да потърсите по магазините също спрей или паста за матиране, но у нас май те все още са слабо популярни. Важен момент е да премахнете всички остри и режещи ръбове. За целта използвайте камък за точене на ножове и шкурка.

3. Съд за сервиране на сирене

Съд за сервиране на сирене

Съд за сервиране на сирене

Това предложение сигурно веднага хвана погледа ви, защото идеята е наистина оригинална. Проблемът е, че е доста трудно осъществима, освен ако не разполагате с подходяща за целта пещ. И въпреки това, надали си струва да губите време при положение, че на пазара подобни съдове се предлагат на символични цени.

4. Светещи бутилки

Светещи бутилки

Светещи бутилки

Особено подходящи са като декорация на жилището по време на коледните празници. Как точно ще разположите светлинките и какви цветове ще изберете е въпрос на фантазия. Ако решите да пробивате бутилката, трябва да знаете, че това е възможно с помощта на бормашина и специално диамантено свредло на бавни обороти.

5. Оригинален факел

Оригинален факел

Оригинален факел

Оригинално и практично. Тази идея е подходяща както за навън, така и за вътре. Съвсем скоро ще ви покажем как стъпка по стъпка можете сами да я реализирате.

6. Полилеи от бутилки

Полилеи от бутилки

Полилеи от бутилки

Скоро обръщали ли сте внимание на цените на полилеите? С риск да ви изненадаме неприятно, ще ви кажем, че те започват от 50-60лв. и то за съвсем обикновен полилей. При тази ситуация идеята да си направите сами осветителни тела от бутилки е не само практично, но финансово изгодно решение.

И още…

Поставки за яйца

Поставки за яйца

Красиви свещници

Красиви свещници

Солница и захарница

Солница и захарница

Солнички от бутилки за бира

Солнички от бутилки за бира

Използвани са снимки от:
http://napravisam.bg
http://www.homeqn.com
2 Коментара за “Нов живот за стъклените бутилки”

  1. Тони каза:

    Как да разбера как и с какво се режат бутилките, за да могат да се направят тези предмети?

  2. admin каза:

    За рязането на бутилки можете да прочетете например тук http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=188&sid=b1f72ca4f11a3f61ddd6b320f4d58e2c

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Направи си сам | 2 Коментара »