Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Нови соларни модули за енергийно ефективни сгради

Дом и градина; юни 11, 2010 – 7:34 am - Категория: Енергийна ефективност

Американската компания Pythagoras Solar създаде нови соларни модули, които ще се използват при строежите на енергийно ефективни сгради. Фотоволтаичното стъкло (Photovoltaic Glass Unit) е уникален материал, предназначен за интегриране във вертикални външни стени. Освен, че генерира електроенергия, той се отличава с висока енергийна ефективност и модерна, естетична външност.

Принципна схема на новото соларно стъкло

Gonen Fink, съосновател на Pythagoras Solar казва: “Нашата нова технология най-накрая запълни дупката между енергийната ефективност и генерирането на енергия. Тя подпомага архитекти, конструктори и инженери в създаването на икономически изгодни решения за генериране на енергия и в изграждането на модерни сгради, които не използват външни източници на електроенергия”.

Основните предимства на иновативната технология са три:

Висока енергийна ефективност

Както се вижда от принципната схема по-горе, чрез оптична система слънчевите лъчи се концентрират във фотоволтаичните елементи и така се преобразуват в електрическа енергия. По този начин самото стъкло се превръща в термична бариера и предотвратява проникването на топлина в сградата. Това от своя страна премахва необходимостта от използване на климатични системи за охлаждане, които са един от най-големите консуматори на енергия в бизнес сградите. В същото време соларното стъкло не пречи на проникването на светлина в помещението и осигурява комфортна среда за работа.

Ефективност по отношение на генерирането на енергия

Технологията се отличава с изключително висока плътност на генерираната енергия. Според производителите, тяхната система генерира до 4 пъти повече енергия от други фотоволтаици. За целта се използват високотехнолични силициеви фотоелементи.

Модерен архитектурен дизайн

Фотоволтаичното стъкло на Pythagoras Solar предлага чудесни възможности за строеж на модерни и високотехнологични сгради.

Повече информация по темата можете да намерите на сайта на Pythagoras Solar.
2 Коментара за “Нови соларни модули за енергийно ефективни сгради”

  1. Велин Антонов каза:

    Привет!
    Бихте ли ми казали дали фирмата има представителство в България?

  2. admin каза:

    За съжаление няма представителство у нас

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Енергийна ефективност | 2 Коментара »