Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Необикновени мивки и смесители (част 2)

Дом и градина; декември 11, 2009 – 9:29 am - Категория: Любопитно

Тук продължаваме темата “Необикновени мивки и смесители“. Ще ви покажем още 6 забележителни дизайнерски проекта. Повечето от тях се продават вече по магазините в чужбина. Надяваме се скоро да ги видим и у нас. Вижте…

Батерия със скоростен лост

Батерия със скорости

Батерия със скоростен лост

Този необикновен, лъскав и минималистичен дизайн е концепция на дизайнера Shen Di. Използваните материали и впечатляващата визия напомнят на скоростния лост на ултра-луксозен автомобил. Това обаче не е само дизайнерска прищявка. Всяка една от петте позиции на лоста определя силата на струята и съответно дебита, като в нулево положение водата е спряна.

Батерия – фонтан

Батерия-фонтан

Батерия-фонтан

Хрумвало ли ви е на ум до сега, че миенето на зъби сутрин може да бъде по-лесно и приятно, ако водата блика от чешмата нагоре? Така няма да е необходимо да ползвате чаша, а ще можете да отпиете директно от струята. Такава възможност ще имате ако се сдобиете с тази мивка-фонтан. С натискането на един бутон (в близкия десен ъгъл на мивката) можете да обърнете струята нагоре.

Карбонова батерия от Kholer

Раздвижена батерия, изработена от карбон

Раздвижена батерия, изработена от карбон

Тази артистична батерия е добро допълнение към всяка кухня, която има претенции, че предлага  висока функционалност. Можете да я наведете надолу, за да не плиска вода при миенето на чинии или да я вдигнете и завъртите, за да не пречи. Идеята е добра, но за съжаление точно това решение е сравнително скъпо – около 930$.

Батерия от Bola

Светеща батерия от Bola

Светеща батерия от Bola

Това е оригинална, но силно казано практична идея. Модерният дизайн е създаден от Agustin Otegui. Батерията е с формата на пръстен, в чиято долната част е вградено декоративно осветление. Така падащата на тънки струйки вода се осветяват по интересен и загадъчен начин.

Умна батерия от iHouse

Умна батерия от iHouse

Умна батерия от iHouse

Високи технологии и изчистен дизайн – това обобщава всичко за тази “умна” батерия. Тя може да разпознава хората и автоматично да настройва температурата на водата, спрямо тази, която най-често използва дадения потребител. Освен това, чрез тази батерия можете да си проверявате електронната си поща, както и да следите задачите си за деня. Вграденото LED осветление променя цвета на струята в зависимост от температурата на водата.

Батерия с LED осветление

Батерия с LED осветление

Батерия с LED осветление

Може би в края на тази статия ще ви се стори вече банално да говорим за батерии с LED осветление, но все пак държим да ви представим и тази. Както вече се досещате струята се осветява в червено, когато пускате гореща вода и в синьо когато тя е студена. Вижте обаче колко наситени са тези цветове.

източник
3 Коментара за “Необикновени мивки и смесители (част 2)”

 1. pepa каза:

  Умна батерия от iHouse moga li da popitam na kakva cena e.

 2. admin каза:

  Батерията на iHouse е само концепция и не се произвежда

 3. Антоанета каза:

  Към admin-а: Показаните смесители са невероятни, изпълнени с много настроение и красота.
  Натъкнах се на тях в процеса на търсене на нестандартен фонтан, не такъв, който изстрелва водата нагоре, а с падаща вода. Имате ли идея къде мога да намеря информация за такъв?
  Поздрави!

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Любопитно | 3 Коментара »