Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Необикновени мивки и смесители (част 1)

Дом и градина; декември 7, 2009 – 9:11 am - Категория: Любопитно

Как изглежда според вас перфектната мивка? Колко начина за пускане на водата сте виждали? Сигурно смятате смесителят без кранчета за модерна технология? Няма да ви мъчим повече. Разгледайте снимките по-долу – това са наистина уникални решения – резултат от комбинация на ултра-модерен дизайн и върхови технологии. Те ще ви накарат да забравите всичко което сте виждали и знаете по темата.

Необикновена батерия от Sun Liang

Необикновен смесите от Sun Liang

Необикновен смесите от Sun Liang

Благодарение на пръстеновидния “чучур” струята е с цилиндрична форма. Разбира се това става само когато струята е по-силна, а това определено натоварва месечния разход за вода. Въпреки всичко идеята на Sun Liang е оригинална и заслужава аплодисменти.

Светещи вълнички (Glowing Ripple)

Светещи вълнички

Светещи вълнички

“Glowing Ripple” е името на това уникално творение – резултат на труда на дизайнера Smith Newman и екипът на студио Touch360. Комбинацията на изчистения дизайн и модерните технологии правят този смесител практичен и приятен за окото. Оборудван е с електромагнитни сензори, чрез които  го управлявате, движейки една метална топка. Благодарение на електроника, устройството се оцветява в зависимост от температурата на течащата вода.

Ondus Digitecture

Ondus Digitecture - невероятен смесител за баня от Grohe

Ondus Digitecture - невероятен смесител за баня от Grohe

Разбира се, че не можем да говорим за иновации в смесителите за баня и да не споменем Grohe – един от лидерите в областта. Ondus Digitecture е модерен дигитален смесител. Да дигитален смесител. Странно звучи този термин, но е факт. Високотехнологичното съоръжение се управлява от семпъл панел, монтиран на стената. На него са разположени сензорно управление (тъчпад),  дигитален термометър и елегантни държачи, които можете да използвате за каквото ви е необходимо.

Hansa Latrava

Latrava - уникален смесител от Hansa

Latrava - уникален смесител от Hansa

Най-вероятно когато гледате снимката се замисляте, колко  много вода хаби това решение на Hansa. Грешите. Според производителите този смесител не изразходва повече от конвенционалната батерия. Всъщност уникалната струя с триъгълна форма се дължи на изцяло нов тип дюза. Управлението отново е дигитално и е разположено в основата на уреда.

Смесител от Triflow и Zaha Hadid

Смесител Triflow по дизайн на Zaha Hadid

Смесител Triflow по дизайн на Zaha Hadid

Този смесител е създаден за британския производител Triflow по дизайн на прочутата Zaha Hadid – архитект и дизайнер. Уникалният уред съчетава модерен дизайн, съвременна функционалност и практичност. Чрез патентована технология тази батерия пречиства водата и с натискането на един бутон можем да си налеем чиста питейна вода. Тя преминава през специална втора тръба вътре в корпуса.

X-Touch Mixer

Модерният X-Touch Mixer

Модерният X-Touch Mixer

Дизайнери на този смесител са италианците от Newform. На пръв поглед той прилича на традиционните батерии, особено ако не обърнем внимание на пулта за управление. То естествено е дигитално, а дисплеят по средата освен, че показва температурата на водата, си сменя цвета.

Luna от Graff

Luna от Graff

Luna от Graff

Романтика и елегантност излъчва това съоръжение-шедьовър от Graff. Въпреки, че прилича повече на самурайски меч, отколкото на батерия, то е блазнещо допълнение за всяка модерна баня.

Вижте още “Необикновени мивки и смесители (част 2)

източник
Един коментар за “Необикновени мивки и смесители (част 1)”

  1. смесителни батерии каза:

    това са наистина необикновени смесители и те сами по себе си правята банята да изглежда вълшебно място, което предизвиква усещане за уют и съвършенство. маргарита

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Любопитно | 1 Коментар »