Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

10 от най-странните килими, създавани някога

Дом и градина; август 24, 2010 – 8:41 am - Категория: Любопитно

Да изберете подходящ килим за своя интериор може да бъде и много забавно преживяване. Особено, ако забравите изтърканите традиционни мотиви и се огледате за нещо по-необикновено и съвременно. За да разберете за какво говорим, тук ще ви покажем някои от най-впечатляващите примери за странни килими. Всъщност не само странни, защото те са създадени и с много чувство за хумор.

Най-странните килими, създавани някога

Днес голяма част от дизайнерските проекти в различни области са провокирани от смели и оригинални идеи. Дали обаче традиционният дизайн ще бъде изместен от не до там функционални, но супер модерни и дори откачени решения? Вие бихте ли сложили в дома си някой от тези килими?

Tapistongs от Lise El Sayed

Килим в комплект с чехли

Модерен и ексцентричен – така можем да определим този килим, който е комбиниран с два чифта чехли. Самият килим е “декориран” с елементи, които имитират каишки на чехли.

Игра на дама в хола

Килим за игра на дама

Върнахте ли се в детските си спомени? Не изпадайте в носталгия. Това е само поредният странен килим, който обаче със сигурност ще допадне на децата и не толкова на съседите в жилището под вас.

Килим за очни кабинети

Килим за очни кабинети

Този килим е специално предназначен за очни кабинети. Разбира се, това е шега. И все пак, ако скоро не сте посещавали очен лекар, може би сега е моментът.

Релефен пейзаж

Релефен пейзаж

Това е един проект на студиото за дизайн Laurens van Wieringen. Изработен е от блокчета пяна с различната височина, които създават илюзия за релеф. Пейзажът сам по себе си е много красив. Килимът би бил много подходящ за детска стая.

Килим – ковертюра

Килим - ковертюра за канапе

Така няма да се налага дълго време да търсите килим, който си подхожда с ковертюрата на меката мебел, защото този килим е две в едно – ковертюра за диван, чието продължение е килим. Сигурно и поддръжката ще е по-лесна.

Килим-басейн

Килим-басейн

Стилно предложение, подходящо за модерно, но семпло жилище. Сравнително реалистично наподобява басейн в центъра на стаята. Важно е само, когато се почерпите с приятели, да не решите да скачате в него.

Килим-пиано

Килим-пиано

Тази идея не е чак толкова щура. Дори е доста реалистична и стилна. Ако разполагате с роял в къщи и желаете да създадете тематична атмосфера, килимът с клавиши е перфектното решение.

Проблемът глобално затопляне

Полярната мечка напомня за глобалното затопляне

Основната идея на авторите в този проект е контраста на комфорта и мекотата на килима с един голям проблем на нашето време – глобалното затопляне.

Яйца на очи на пода

Яйца на очи на пода

Ето това е вече нещо, което не се вижда всеки ден – килим, който пресъздава яйца на очи. Жълтъците са всъщност меки възглавнички. Хитро и оригинално хрумване.

Странно триъгълно килимче

Триъгълно килимче

Този драстично смел дизайн е създаден именно, за да ви смути и да създаде усещане за безпорядък. Не случайно го представяме като един от най-странните килими, създавани някога.




Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Любопитно | Няма коментари »