Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Най-скъпите и най-евтините имоти в английскоговорящия свят

Дом и градина; януари 26, 2011 – 9:54 am - Категория: новини

Имотите в Австралия са най-недостъпни в английскоговорящия свят, а тези в САЩ са най-евтини, като се вземат предвид доходите в съответните държави, показа изследване. Имотите в Австралия са с цена 6.1 пъти средния годишен доход на домакинство. В САЩ имотите струват средно 3 пъти доходите на домакинство.

Хонконг е най-скъпият град с цени 11.4 пъти по годишния доход. През октомври средната цена на жилище в Австралия е 454 000 долара, а в САЩ 168 800 долара.

Докато САЩ се бори с 10% безработица и висок брой просрочени ипотеки, в Австралия и Хонконг икономиките се разрастват.

В последните 24 месеца цените на жилищата в Хонконг са нараснали с над 50%. Лихвите по ипотеките там са на най-ниско ниво от 20 години насам, което води до прилив на китайци, желаещи да купят жилище в града-държава.

В доклада са сравнени цени на жилища и доходи в Австралия, Канада, Хонконг, Ирландия, Нова Зеландия, Великобритания и САЩ.

Всички пазари в графа „достъпни” се намират в САЩ, като на първо място в тази категория са тези в Атланта – при средна цена 129 000 долара.

Очаква се броят на просрочените ипотеки в САЩ да нарасне с около 20% през 2011. През 2010 в просрочите влязоха рекордните 2.87 милиона ипотеки.

Най-недостъпните цени в САЩ са в Сан Франциско (7.2 пъти годишния доход на домакинство), Сан Диего (6.2 пъти), Ню Йорк (6.1 пъти) и Лос Анджелис (5.9 пъти).

Във Великобритания около 2/3 от градовете влизат в графа „недостъпни”.

Почти 85% от жилищата в Австралия струват над 5.1 пъти годишния доход на домакинство. Статистиката показва още, че около 85% от австралийците живеят в рамките на 50 км от плаж.

profit.bg
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: новини | Няма коментари »