Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Най-скъпите апартаменти за продажба в София

Дом и градина; февруари 8, 2011 – 9:23 am - Категория: новини

Кризата в цените на жилищата не доведе до значително понижение в цените на най-скъпите имоти в столицата, като само ги прави почти невъзможни за продаване. Преди около година писахме за най-скъпите жилища в София. Оказва се, че заемащият втора позиция тогава апартамент в сграда срещу Народния театър, обявена за Паметник на културата, с продажна цена от 1.5 млн. евро, все още не е намерил своя купувач и отново е на второ място, показва справка в имотния сайт Imoti.net.

Жилището с 3 спални, дневна, кабинет, кухня и 1 паркомясто, с обща площ в размер на 253 кв. м и обявена тогава цена от близо 6 000 евро за квадратен метър все още е в актуалните оферти със същата продажна цена.

Като цяло откриваме седем оферти от брокери на жилища с продажна цена над 1 млн. лева в столицата. Към днешна дата най-скъпото обявено за продажба жилище е апартамент в Оборище близо до Докторски паметник, с обявена цена от 1.8 млн. евро.

Жилището е с площ от 253 кв. м и се намира на третия от четири жилищни етажа. То разполага с троен хол, две спални, кабинет, кухня, две бани, две тоалетни, балкони, и гараж. Въз основа на обявената му продажна цена, квадратният метър възлиза на цели 7 142.86 евро.

Едно сравнение ни сочи, че преди около година най-скъпото обявено за продажба жилище бе с продажна цена от 2 млн. евро. Това бе апартамент от 500 кв. м, с 5 дка дворно място, 2 спални, 2 камини, 3 паркоместа и басейн.

На трета позиция сред най-скъпите жилища е апартамент от 284 кв. м отново в центъра на София с продажна цена от 1.391 600 евро, или 4 900 евро за квадратен метър.

Освен с гледка към Руската църква, жилището разполага с входно антре, две големи помещения по 50 кв.м, три стаи, баня, тоалетна, три антрета, кухня със складово помещение и тераса.

Само с 1 600 евро по-евтино е жилището на четвърта позиция, което представлява многостаен апартамент от 430 кв. м близо до хотел Рила. То има над 15 стаи и цена за кв. м от 3 232 евро.

profit.bg
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , , ,
Категория: новини | Няма коментари »