Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Морска декорация за градината

Дом и градина; август 19, 2010 – 8:44 am - Категория: Градина

Летните жеги продължават. Независимо дали вече сте ходили на море или не, сигурно често се сещате за прохладната морска вода и абсолютната почивка. Предлагаме ви няколко идеи за морска декорация на градината, които ще ви помогнат да задържите ваканционното усещане по-дълго при себе си.

Морско настроение в градината

Разтършувайте се из къщи. Вероятно и вие сте събирали морски мидички през годините. Извадете ги, измийте ги и ги подсушете. Снабдете се с боички и пастели, безцветен лак за нокти или за коса и секундно лепило. Ще ви покажем как морските мидички могат да бъдат чудесен материал за създаване на различни декорации, които ще ви донесат отпускащо морско настроение.

Можете да направите мозайка от миди на оградата или на стената на къщата. Изберете подходящи мидички. Подредете ги в желаната от вас форма – лице, слънце. Взимате мида, слагате й капка лепило и я притискате към стената. Така подреждате всички миди. Ако ви се струва, че цветът на мидите не е достатъчно ярък и наситен и те ще се изгубят между останалите цветове в градината, рисувайте върху тях с боички или пастели. После нанесете отгоре тънък слой безцветен лак за нокти – така рисунката ви ще се запази по-дълго време.

Друго интересно приложение на мидичките е като просто ги залепите по камъните, които очертават алеите, по оградата и дори по краката на градинската пейка. Добра идея също е да ги използвате, за да декорирате саксиите в градината си.

С канап, тънко шило, мидички или охлювчета, или и двете можете да направите чудеса. Пробивате мидите и охлювчетата и ги нанизвате на канапа. Между тях можете да сложите и някои по-едри мъниста с ярки цветове. Направете поне два наниза от мидени черупки и ги окачете на някой клон. Така, когато духа вятър, ще чувате различни звуци, когато се удрят лекичко един в друг.

Имате още миди? Намерете прозрачен буркан и ги подредете вътре. После го поставете някъде из градината. Сякаш случайно е попаднал между цветята.

Свещи направени от черупки на миди. Тази декорация е определено много сполучлива, особено, ако освен морско настроение търсите и романтика. За целта използвайте по-големи мидени черупки. Запалете няколко чаени свещи и когато восъкът се разтопи, го изсипете в черупките. Остава да позиционирате добре фитила и свещта е готова.

Сигурно на плажа сте се натъквали на бледозелени, матирани парченца стъкло. Ако сте си събрали от тях, сега е моментът да ги извадите. Направете фигура, сложете ги в прозрачна купа или направете от тях бордюр около някои от цветята.

Съберете си камъчета с различна големина и се възползвайте от възможностите на секундното лепило, за да направите фигурки. Може да са на животни, на хора или пък съвсем абстрактни. Разпръснете ги из градината, под храстите или пред някое осветително тяло, така че вечер да се вижда само малък силует.

Още не ви е достатъчно морско? Изберете лек, прозрачен, бял плат и отрежете парче с размерите на шал. Прикрепете към него мидички, охлювчета. Ако имате пясък, поръсете плата с няколко капки секундно лепило и веднага след това отгоре наръсете пясъка. Така украсения плат можете да метнете над хамака в градината или да заплетете в ниските клони на някое дърво, така че вятърът да може да си играе с него, когато се появи.

Когато приключите с декорацията, направете си едно мохито, облечете си банския, вземете книга или списание и се отдайте на заслужена почивка в градината.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Градина | Няма коментари »