Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Къща, въртяща се по посока на слънчевите лъчи

Дом и градина; декември 20, 2009 – 10:27 am - Категория: Интересни домове

Moving06

Интересната осмоъгълна къща, която с едно натискане следва слънцето през деня

Много интересни и революционни дизайнерски решения са попадали под светлините на прожектора, благодарение на подобренията и нововъведенията в технологиите и архитектурата. Проектантите на сгради също постоянно измислят нещо ново, за да привлекът вниманието на купувачите.

Едва ли обаче сте попадали на такава къща, където и да било по света – това е нещо ново и наистина невероятно. Нещо, което за строителстовото на къщи в бъдеще ще е нормална и предпочитана екстра от купувачите. Става въпрос за къща, която може да се върти, за да следва слънчевите лъчи и никога не остава в сянка. Досущ като някое от цветята ви на балкона, което се стреми към живителните лъчи на слънцето.

house024

Изглед отпред

И тъй като тази къща се завърта постоянно към слънцето, стаите й са винаги огрени от слънцето. С изключение най-вероятно на зимните сиви дни, когато слънцето с дни не се изкачва над облаците. Структурата е поставена на обръщателна платформа, подобна на диск и е собственост на Люк и Деби Евърингам от Уингам, Нов Южен Уелс.

house065

Слънчева кухня

Оригиналната къща е с осмоъгълна форма и предлага много повече пространство, отколкото обикновените къщи, тъй като централното ядро от водопроводни и електрически фитинги позволяват въртенето. Този уникален завъртащ механизъм се управлява посредством два малки електрически двигателя, които служат за захранване и панел, на който чрез докосване могат да се избират функции. Панела се намира в жилищната част на къщата. Двойката е похарчила невероятната сума от 400 000 паунда за дизайна и строежа на своя красив въртящ се дом, който е 24 метра в диаметър с 360 градусова веранда.

Аз бих била щастлива да живея в тази слънчева къща, а вие?

house0592

Огряната от слънчевите лъчи дневна

Източник:
http://www.news-world.us
http://www.cyburbia.org
http://worldmysteries9.blogspot.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Интересни домове | Няма коментари »