Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Коледна декорация с дървени фигурки

Дом и градина; декември 5, 2009 – 11:48 am - Категория: Коледа

gg-wooden-decorations

Дървени фигурки за елха

Украсата за Коледа е забавление за цялото семейство, непосредствено преди честването на светлия семеен празник. Дали ще е украса на елхичка, приготвяне на фантастичен сладкиш или пък цялостна декорация на дома в духа на празника, всяка една от тях е уникална за себе си и предназначението им е едно и също – да съживят настроението в дома и да направят празника ни по-весел.

Определено декорациите с дървени фигури внасят топлина и оригиналност в дома, а също така изглеждат много красиви. Коледните дървени украси са много по-предпочитани особено напоследък, тъй като последните години сме заляти от пластмасови и найлонови играчки и гирлянди. Хората искат нещо естествено, което да ги свързва, както с празника, така и с миналото. Затова и дървото винаги ще си остане на мода. То вдъхва солидност. Нека сега да разберем кои са най-често използваните дървени украси за коледните празници:
Разнообразие от дървени фигурки, които могат да се окачат на коледното дърво и които внасят толкова разкош и уют. Изглеждат много по-естествени от традиционните пластмасови топки и часовници, които заливат пазара по това време на годината.

36065

Ангели от дърво за украса на коледното дърво

Като за начало може да сложите на дръвчето няколко фигурки от популярни приказки и опери като Лешникотрошачката, Лебедово езеро, Червената шапчица или Малката кибритопродавачка. Всички те са символ на надежда – затова са толкова подходящи именно за коледната украса. А и ще стоят красиво на елхата! Да не говорим, че със сигурност ще ви върнат в детските години, когато за пръв път сте чули или прочели тези приказки. Това е и прекрасен начин да запознаете вашите деца с тях. И дори да ги превърнат и в техни любими.

nutcracker_suite

Героите от Лешникотрошачката от дърво

Интересен мотив е раждането на Исус – станал също много популярен сред декорациите за Коледа.

7-Piece Nativity Set90G18021

Раждането на Исус

10-Piece Nativity Set160G18022

Яслите с Младенеца и дошлите да се поклонят мъдреци от Изток - чудесна възстановка, връщаща ни в древни времена

Сцената с раждането на Исус Христос е изключително подходяща за декорация на дома. Има голямо разнообразие от подобни възстановки. Например може да намерите такава с постеля от слама и талаш, които придават неподправен автентичен вид на декорацията. Независимо коя точно сцена ще изберете, винаги са пресъздадени образите на младенеца, Богородица, Йосиф, пастирите, тримата мъдреци, както  и животните в яслите.

Manger3

Още един вариант на яслите във Витлеем

Освен това контраста, създаден от яслите, носещ полъх от древните времена в нашето модерно съвремие е невероятен и спиращ дъха. Непременно ще ви донесе коледно настроение и ще ви накара да се замислите за истинските неща от живота. Така, както човечеството е започнало наново с раждането на Исус, така и за нас предстои нова година, през която трябва да сме по-добри, по-разумни и по-силни.

100-1952.1N

Други видове дървени украшения

Дървените цветни камбанки са също много добро попадение в украсата на жилището или коледното дърво.

Тази Коледа тенденцията в украсите е насочена към използването на естествени материали и най-вече дърво. Това ще придаде на дома ви автентичен облик и ще ви доближи до природата. Определено е оригинално и много красиво решение. Така, че ако желаете нещо по-различно в украсата тази година, можете да използвате за декорацията си поне един от тези елементи. Със сигурност няма да останете разочаровани от резултата.

Пожелаваме ви много весело настроение и приятно изкарване на коледните празници!

Източници:
http://www.reigninggifts.com
http://www.christmascarnivals.com
http://www.rubylane.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Коледа | Няма коментари »