Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Коледа по света

Дом и градина; декември 19, 2009 – 10:29 am - Категория: Коледа

Коледен пазар в Амстердам

Коледен пазар в Амстердам

Коледни украси в Амстердам

Амстердам, живописната столица на Холандия има омагьосващ ефект върху посетителите си. Празненствата по случай Коледа започват още в средата на Ноември с парад на Зинтер Клаус /Дядо Коледа/ и неговия антураж от Зуарта Пете или Черен Петър. Черният Петър дарява добрите и послушни деца и наказва непослушните като ги праща далеч в Лондон. Хората от различни възрасти, особено децата, очакват с нетърпение този празничен ритуал.

Всяка година централния площад на Амстердам – Мюзеумплейн се превръща в Коледен площад, да не забравяме и очарователния коледен пазар, на който можете да намерите най-оригиналните и мили подаръци. Ледена пързалка работи през празничните зимни вечери за радост на малки и големи.

Пазарите и сградите, декорирани с коледни светлини представляват великолепна гледка. Магазините на Йордан със специалните бутици, малки ресторантчета, галерии и магазини със стока втора ръка, са другата атракция, която не бива да се пропуска. Светлините на “Червените фенери” никога не угасва от своя страна.

Коледа в Аржентина

Аржентина заема почти цялата южна част от Латинска Америка, граничейки с Атлантическия океан, между Чили и Уругвай. Аржентина е страна, обогатена с културни течения. Така че, коледните обичаи там са много и най-различни и е трудно да бъдат обобщени.
Следващите традиции са само част от някои местни в тази латино-американска държава. За разлика от Щатите, Аржентина има лятна Коледа.
Въпреки това традициите и обичаите по това време на годината в Аржентина са подобни на тези по останалата част от света. Хората празнуват с отдаденост и удоволствие. Ритуала по Рождението на Христос и Коледното дърво, размяната на подаръци, пикниците и банкетите, шампанско и сладкиши, и фойерверките около полунощ са някои от най-популярните начини за отбелязване на празника в Аржентина.

Коледно настроение в Берлин

Коледен пазар в Берлин

Коледен пазар в Берлин

Столицата на Германия – Берлин, отваря сърцето си за всички по време на Коледните празници. Има над 50 коледни пазара в града. Най-известният от тях – Вилхелм Гедяхтнишчърч, е посещаван от над 2 милиона души всяка година. Средата е чудата, с очарователен дъх на старите времена с техните над 100-на дървени сергии в традиционен стил, предлагащи сувенири, произведения на изящното изкуство, декорации, бижутерия и много други стоки.

Улиците и магазините са покрити с блестящите светлини на Коледа и топлината на хората. Белите пръти, различните видове гирлянди и светлини изобразяващи различни коледни символи, са неразделна част от украсата на коледен Берлин. В германската столица се намират едни от най-добрите магазини за декорация като KaDeWe и Галерии Лафайет. Там може да намерите изключителни и уникални украшения за Коледа като свещи, подаръци и сувенири.

Коледа в Брюксел

Живописна коледна украса в Брюксел

Живописна коледна украса в Брюксел

Брюксел е вълнуващо място по време на Коледните празници. Столицата на Белгия с нейните архитектурни чудеса, известните коледни пазара, вълшебни декорации и приветливите хора завършват изцяло празничното настроение.

Коледния пазар на площада пред църквата Св. Катерина със своите над 100 сергии, предлага разнообразие от уникални произведения на изящното и занаятчийското изкуства, бижутерия, декорации и др. Заедно с примамливия аромат на храната, ослепителната коледна украса и гостоприемството и топлината на хората, ви гарантират незабравимо преживяване, което ще ви кара да се връщате всяка година.

Пиесите и рождените сцени са често срещана част от празненствата. Децата биват наградени или наказани от Св. Николас на 4 и 6 декември, според делата си през изминалата година.

Парижко коледно настроение

42-15323459

Блестяща коледна украса със завършек Триумфалната арка в Париж

Париж, градът, който мечтае да посети всяка жена, величествен, пулсиращ от живот, моден, посреща Коледа на 25 декември с безмерна страст. Градът на човешката топлота, култура, мода и красота във Франция, е най-желаната дестинация за празнуване на Коледа с неговата колосална украса. Архитектурните монументи, историческите палати и благородническите сгради на Париж се връзват идеално с вълнението, което предизвикват коледните светлини върху тях и оправдават желанието на повечето европейци да прекарат коледните празници тук. Коледните светлини осветяват изумрудено зеленото на многото невероятни паркове в града, както и прекрасно декорираните булеварди, по които часове наред може да се възхищавате на украсите.

Коледни украси в Лондон

trafalgar

Елха на Трафалгар скуер

Коледната украса на Кралската столица разкрива омагьосващото въздействие на карнавала. Одухтвореността на Коледа се съчетава с романтичната пищност на деня и прави Лондон безспорно един от най-грандиозните и колоритни градове по време на коледните празници. Разкошно сияещите в традиционни и не толкова цветове за Коледа, пазари, улици, театри и концертни зали, великолепието от проблясъци и оттенъци по фасадите на най-посещаваните ресторанти и пъбове, готическата мрачност на храмове и параклиси, и над всичко това възхвалите на масите – по този изумителен начин празнува Лондон раждането на Сина Божи.

Прага

top-10-travel-1-prague-pic-sm-947028004

Коледа в съседна Прага

Една от най-желаните и предпочитани столици за посещения през Коледните празници от бившите съветски републики. Декорацията добавя неповторимо коледно настроние и дух и това я прави още по-желана и модерна. Топлото посрещане на местните хора се съчетава с блещуканията на коледните елхи, Дядо Коледа, украсените магазини, пазари и пазарни площади. Цвят, ритъм, врява и вълнение се носят във въздуха. Традиционната украса за Прага съвпада с класическата коледна украса по света. Пазарите като този на площада на Стария град, на площада Венцеслас, Намести Миру и Намести Републику са елегантно украсени с блестящи цветове, блясък и светлини, за да разкрият още повече обаянието на карнавала. Коледните дръвчета, фойерверките, Сцената на Рождеството и цветните венци са някои от най-важните елементи на коледната украса в Прага.

Източници:
http://www.dgreetings.com
http://www.christmascarnivals.com
http://www.mirror.co.uk
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Коледа | Няма коментари »