Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Класиката в декорацията на стаята

Дом и градина; ноември 21, 2009 – 10:29 am - Категория: Интериорен дизайн

black-and-white-dining-room-design

Изискано мъжко жилище

За наше огромно щастие времето, в което живеем ни предлага страшно много стилни и оригинални възможности, за да декорираме жилището си според нашето настроение и култура. Много често обръщаме гръб на традиционните гледни точки, вперили очи в новото. За да декорираме дома си, често трябва да вземем доста сложни решения, които ако не са правилно организирани могат да доведат до нежелани последствия.

Когато правим планове за промяна някое от помещенията в жилището, първото, което изниква е решението за цветовата гама на стаите. За съжаление не винаги бихме могли да приложим любимите си цветове при декорацията на дома си. И затова след като сме отметнали всички любими, възможни цветове, би трябвало да се спрем на нещо класическо, което винаги е “вървежно”. Черното и бялото не са особено любими цветове на всички семейства, но ако са съчетани правилно, в интересни разцветки, може да придадат изискано настроение за всеки дом.

black-white-room

Спалня в черно и бяло

Въпреки, че са смятани за банални цветове, черното и бялото всъщност са непреходна класика. Те са идеална основа за другите цветове, тъй като си подхождат с всички цветове. Черното придава във всяко едно помещение класически изглед на стаята, освен това носи спокойствие на присъстващите в стаята. Мебелите в черен цвят от своя страна внасят доста мъжественост за едно помещение и са изключително подходящи за мъжки или тийнейджърски стаи. Ако присъстват в дамски стаи, придават мистериозност на стаята.

Идеален фон за стените са белия цвят, защото на него идеално изпъкват всички произведения на изкуството, които са с декоративна цел. Предметите изпъкват в стая, която е декорирана в контраста на бялото и черното. Например, ако имаме бяла стена, и черна рамка на прозорец, то рамката изпъква страхотно на фона на бялата стена. За да декорираме спалнята в тези два класически цвята, трябва предварително да помислим върху разположението на мебелите, както и съотношението между бяло и черно. Боядисани в бяло стени и закачени произведения на изкуството в елегантни черни рамки, красиви столове в черна или бяла кожа са само две от нещата, които биха придали модерен и изискван вид на жилището. Ако искаме да имаме малко повече цвят в помещенията можем да украсим стаята с предмети в различни тоналности на сребърното и златното.

Дневна в изискани цветове

Дневна стая в изискани цветове

Подовата настилка може да бъде впечатляваща, даже и в тези два цвята, можем да използваме керамични плочки или мрамор.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »