Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Как да си направим пеперудена градина

Дом и градина; юли 4, 2011 – 8:31 am - Категория: Градина

Желаете да разнообразите градината си или просто да направите нещо по-различно? Какво ще кажете за пеперудена градина? Харесва ли ви да гледате как тези прекрасни пъстри насекоми летят от цвят на цвят? Със сигурност децата ви също биха се радвали да тичат със сакче за пеперуди по цял ден. Но как да стане така, че да привлечете повече от тези шаренокрили приятели?

Пеперудена градина

Направете си пеперудена градина. Така освен, че ще се радвате на красотата им, ще спомогнете за запазване на пеперудите във вашия район. Все повече видове изчезват, унищожени от човешките дейности. Големината на градината – колкото гимнастически салон или само една – две лехи с цветя – няма значение. Ако подберете правилно растенията, пеперудите със сигурност ще дойдат.

За да се получи добре, първо трябва да проучите кои са видовете пеперуди във вашия регион. Можете да си направите и списък с по-необичайните видове за мястото, на което живеете. Ако създадете подходящи за тях условия, бихте могли да ги привлечете в градината си. Проучете внимателно с кои растения се хранят, в кои снасят яйца. Така ще определите видовете цветя, които да засадите. Хубавото е, че пеперудите от вашия регион, логично, живеят добре всред растения от същия регион и няма да ви трудно да ги примамите. Целта ви е да ги задържите в градината възможно най-дълго, нали? Това ще е възможно само, ако им осигурите подходящи условия за снасяне на яйца.

Събрахте ли достатъчно имена и снимки на подходящи цветя? Да? Значи е време да проучите условията, при които виреят най-добре и да помислите как ще ги разположите в градината. Колко са високи? Сянка ли обичат или слънце? Могат ли да растат едно до друго? Харесва ли ви съчетанието на цветовете им? Най-добре е да намерите снимки на всички цветя, които искате да засадите и да ги подредите една до друга, за да можете да си представите как ще изглежда градината. Не забравяйте да се съобразите и с това кои от растенията са едногодишни и кои многогодишни.

Пеперудена градина

Аксесоарите за пеперудена градина не са много, но са красиви и със сигурност са полезни за самите пеперуди. Изберете подходящо място и поставете пеперудена къщичка. Тя е достатъчно малка, за да не могат птиците да влизат в нея, и в същото време пази пеперудите от вятър и лошо време. Можете да я боядисате и украсите, както пожелаете. Другият аксесоар е хранилка за пеперуди. Ако им осигурявате подслон и допълнително храна, те ще живеят по-дълго, със сигурност ще останат при вас и ще привлекат още пеперуди.

След като приключите с подготовката, остава само да се хванете здраво на работа. Ако се грижите за градината си с любов, пеперудите няма да закъснеят. За вас ще остане само да им се радвате.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Градина | Няма коментари »