Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Какво можем да измайсторим с изгорелите крушки? (част 2)

Дом и градина; декември 25, 2009 – 11:43 am - Категория: Направи си сам

Тук ще продължим с интересните предложения за това, как можем да използваме старите електрически крушки.

Крушки-солници

28

Крушки-солнички - интересен елемент от декорацията на вашата трапеза

Какво ще кажете, ако превърнете няколко стари електрически крушки в солници? Ще получите много оригинално кухненско оборудване, което определено ще направи силно впечатление на гостите ви.

Страхотна нощна лампа:

FFMXGCCFHEJ17VV.MEDIUM

Лазерна нощна лампа

Ето още една интересна идея за оползотворяване на изгорелите или ненужни електрически крушки. Това, което трябва да си набавите са електрическа крушка, восък за свещи и още няколко неща.

Материали и инструменти:

FH2QAZJFHFQ4MDI.MEDIUM

Ръкавиците са част от инструментариума

 • електрическа крушка
 • восъчна свещ
 • лазерна показалка /червена или зелена/
 • клещи с тънки върхове
 • пинсети
 • нож за хартия
 • защитни очила
 • фуния
 • чук
 • ръкавици
 • стар чорап

Предпазете очите си!!!

FO4WYI3FHH337LM.MEDIUM

С ножчето изрязваме диска в основата на крушката

Използвайте ножчето или отвертка, за да махнете металния диск, който е на дъното на крушката. Използвайте тънките клещи, за да издърпате това, което е под металния диск. Не стойте близко надвесени над крушката, защото в следващият миг ще изскочат натрошени стъкла, които могат да повредят очите ви.

Счупете черното стъкло, към което е бил прикачен металния диск, за целта използвайте тънките клещи, за да разбиете. Като държите крушката, ползвайте отвертката, за да счупите стъклото, след което използвайте ножиците, за да разширите внимателно отвора.
Още веднъж ползвайте отвертката като секач и счупете стъклото, което съдържа волфрановата жичка в крушката.

Почистване на вътрешната страна на крушката

Почистете с четка за зъби и след това суха четка, за да почистите и подсушите добре вътрешната страна на крушката. Напълнете крушката с вода и търкайте, докато стъклото на крушката не светне от чистота.

FY1YIWMFHH337MA.MEDIUM
Едно от средствата за почистване на вътрешността на крушката

Запълване с восък

За по-добро подсушаване на крушката използвайте ако се наложи сешоар, нагласен на горещата струя. После разтопете достатъчно восък, за да запълните крушката и използвайте фуния, за да успеете по-добре да налеете восъка. Оставете да изстине.

FOSZK39FHH337N7.MEDIUM
Разтопете восък или свещ
F9BZIASFHH337NJ.THUMB
Още топъл трябва да се налее в крушката, с помощта на фуния, но може би за предпочитане е металната

Счупете стъклото

Сега внимавайте!
Защитете ръцете си с ръкавици, достатъчно плътни, за да не премине и прашинка през тях. Подложете вестник под крушката, защото стъклата ще са навсякъде по работната ви маса след това.

Вземете малък чук и внимателни започнете да чукате по стъклото на крушката. След като вече се е счупило внимателно отстранете парчетата, като се уверите, че част от тях не са останали във восъка.

Направете отвор във восъка

FJ3IPTDFHFQ4MDG.MEDIUM
С отвертка издълбайте достатъчно голям отвор за лазера във восъчната крушка

Сега, използвайте малък инструмент, като отвертка например, за да издълбаете дупка, достатъчно широка, за да може лазера да влезе без проблеми в нея.

Осветете нощта.
Сложете лазера в отвора, и го включете. Резултатът би трябвало да е странна и ефирна светлина, която е особено атрактивна в тъмни стаи.

Газена лампа от електрическа крушка

FTRZHVMFIQAL59Q.MEDIUM
Газена лампа от крушка

Може ли да повярвате, че тази лампа, изработена от електрическа крушка струва цели 650 долара? Индустриалния дезайнер Серджио Силва продава тази лампа за “скромната” сума от 650 долара. Ако не сте заинтересовани от офертата, то тогава може сами да си направите без да похарчите повече от 10-на лева за консумативи.

Материали

F2K62DXFHAVXXPP.MEDIUM
Необходимите материали

След като сте решили да разбиете системата и да не платите тези 650 долара, ето какво ще ви е необходимо за изработката:

 • прозрачна електрическа крушка
 • връзка за обувки, най-добре памучна
 • метална капачка на бутилка
 • една голяма шайба
 • два малки магнита

Инструменти:

 • дрелка
 • болт, малко по-малък от връзката за обувки
 • тиксо
 • газ или масло за лампи
 • пясък, за предпочитане по-едър
 • вода

Разделяне и почистване на крушката

Първо, вземете дрелката и натиснете на дъното на крушката, докато счупите стъклото. После упражнете натиск върху вътрешната тръбичка вътре в крушката, където се намира жичката, и измъкнете всичко, което се намира в нейната вътрешност.

Сега вземете гранулираната субстанция или пясъка, сложете малко в крушката и добавете вода. После разтръскайте енергично, за да разбъркате сместа. Добре разбърканата смес ще почисти праха, който се намира във вътрешността на крушката. След като вече сте почистили по този начин всичкия прах по крушката, изплакнете крушката и я оставете да се отцежда настрани.

Капачката

FG3MGH7FHAVXXPO.MEDIUM
Металната капачка с пробитата дупка в средата

След като вече сте приключили с почистването на крушката и е изсушена перфектно, вземете капачката от бутилка и връзката за обувки. Набележете центъра на капачката и пробийте дупка в него, като започнете с малка и постепенно я разширявате, докато диаметъра й не съвпадне с дебелината на връзката за обувки. Преди да я отрежете, залепете половината с малко тиксо, така че когато използвате ножицата, няма да имате разплетени краища. Прекарайте така залепения край през дупката в капачката и издърпайте. След това завинтвате капачката, заедно с така вдянатата връзка, на върха на крушката и оставятемалък фитил на повърхността, но не много дълъг, около сантиметър.

Направа на основата

FYK2189FHAVXXP4.MEDIUM
Шайбата с магнита за основата

С шайбата в една ръка и магнитите, застопорени от някое електронно устройство, залепете малка част от тиксото на едната страна. Прехвърлете го и центрирайте единия магнит на тиксото. Отрежете още едно парче тиксо и го залепете около шайбата, така че да захванете здраво магнита, който е в средата й.

И накрая

F7C741OFHAVXXP6.MEDIUM
Налейте масло за лампи или газ

Сега трябва само да си набавите масло за лампи или газ. Преди да налеете маслото, сложете втория магнит в крушката и до придвижете внимателно към средата на основата. После внимателно сипвате 2-3 супени лъжици от маслото за лампи в крушката. После вземете капачката с връзката за обувки накрая, и затворете отвора на електрическата крушка – лампа. Може да се наложи малко да поразклатите течността, докато фитила се навлажни достатъчно. След това трябва само да вземете запалката си и да осветите нощта.

7
Сега остава само да запалите фитила

Вижте още: Какво можем да измайсторим с помощта на изгорелите крушки? (част 1)

източник
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Направи си сам | Няма коментари »