Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Интериорни решения в осем цвята – открийте вашата палитра

Дом и градина; февруари 6, 2010 – 4:16 pm - Категория: Интериорен дизайн

Подбор на цветовете

Цветовите палитри в едно жилище говорят много за характера и  темперамента на стопаните, които живеят в него. Преди да пристъпите към избора на цветове и обзавеждането на дома си, добре помислете кои тонове ще отговарят най-добре на настроението и темперамента ви. Все пак това е вашият дом, в който се прибирате не просто между четири стени, а търсейки спокойствие, уединение и комфорт. Това е личното ви пространство, което трябва да е съвършено.

Ще се спрем по-подробно на осем цветови решения. Може би в тях ще откриете вашата лична палитра от цветове.

1. Интериор в синьо

Различните нюанси на синьото винаги ще останат класически и популярни. Това е така защото по-светлите тонове действат успокоително, докато наситеното синьо носи в себе си духът на колониалната епоха.

Интериор в синьо

Ако съчетаете правилно синия цвят например с бяло и мебели махагон, ще се радвате на модерен интериор с деликатна препратка към класиката. Все пак бъдете предпазливи при избора на нюанси, както и на помещение за декорация в синьо, защото това е цвят с характер.

2. Интериор в жълто

Един от най-предпочитаните и използвани за декорация цветове е жълтото. Нюансите му успешно превръщат дома ви в топло жилище, изпълнено с много светлина и уют.

Интериор в жълто

Избирайки да декорирате стените в топъл жълт нюанс, вие създавате усещане за повече слънчева светлина в стаята.Този цвят определено е лесен за комбиниране с почти всички останали цветове. Например жълти стени, съчетани с мебели в кафяво и бежово, създават топлина и усещане за ред и сигурност, а комбинацията с зелен цвят създава – свежа атмосфера и усещане за близост с природата.

3. Интериор в зелено

Когато търсите неутрален цвят с визуално въздействие, зеленото е чудесен избор. Съчетайте внимателно различните му нюанси, така както природата е изрисувала вашата градина. Но не забравяйте, че едно от най-големите предимства на зеленото е, че се комбинира перфектно с всички цветове в природата, така че спокойно можете да се развихрите и вие.

Интериор в зелено

За поразителен ефект проявете смелост и добавете пастелни тонове. Зеленото много добре се съчетава и с бяло и светло жълто. А ако искате да създадете по-екстравагантна обстановка в дома си, тогава можете да комбинирате зеленото с теменужено виолетово или тъмносиньо. Просто си спомнете за цъфналата през пролетта теменужена поляна или узрелите ароматни боровинки през есента. Така  декорацията в стаята ще има завършен вид с подчертани природни акценти.

4. Интериор в червено

Червеният цвят е единственият, който предизвиква най-много психологически асоциации – страст, смелост, драматизъм, любов, гняв, но и същевременно в най-голяма степен поставя аристократичен акцент в атмосферата на дома.  Някои хора възприемат интериор в червено като енергичен, зареждащ и стимулиращ, докато за други той е интензивен и драматичен цвят, дразнещ сетивата. Затова добре помислете каква натура сте преди да прибегнете до използването му в дома си.

Интериор в червено

Стимулиращият апетита и кръвообращението ефект на червеното го прави чудесен избор за трапезарията или всекидневната. Ако добавите към интериора в стаята кремаво, бяло или цвят „мляко с какао”, ще създадете класически стил с мек и деликатен акцент. А ако все пак искате да постигнете драматичен и силен за сетивата  стил, съчетайте червеното с бяло, черно и златно. Наистина ефекта ще е поразителен.

5. Интериор в лилаво

Лилавият цвят трудно може да се вземе прекалено на сериозно, но ако все пак сте решили да придадете лилав оттенък в жилището си, то най-добре е да декорирате спалнята или детската стая. Както всеки цвят, така и лилавият има богата гама от нюанси – от светъл цвят люляк до пурпурен и наситен цвят на добре узряло грозде.

Интериор в лилаво

Лилавото е специфичен цвят с много свойствен характер. Комбинацията му с други цветове трябва добре да се обмисли, а може би най-добре е да се консултирате с дизайнер. При всички случаи този цвят се съчетава добре с бяло и евентуално с черно.

6. Интериор в розово

Мечтали ли сте някога в розово….? Когато заговорим за интериор в розово на преден план ни изплува момичешка детска стая в приятни розово-цикламени цветове. Но ако сте ексцентрична кокетна натура, то тогава вашите приятели няма да останат изненадани, ако ги поканите в дневна, решена в мек и нежен розов нюанс. За шик ефект в дневната, спокойно можете да добавите и тъмно кафяв акцент, съчетан умело с бяло и бежово.

Интериор в розово

Розовият цвят е по-интересен обаче, в случаите когато не доминира. Както ще видите на снимката по-горе, комбинацията на розово със зелени и жълти тонове изглежда много стилно и елегантно.

7. Интериор в бяло

Белият цвят винаги ще си остане модерен, защото е най-универсалният и носи в себе си чистота, спокойствие и уют. Когато вземете решение в дома ви да преобладава най-нежния цвят – белият, то тогава ще имате свободата да играете с цветните свежи акценти за завършек на цялостния интериор.

Интериор в бяло

Решение в бяло е обичайна практика в модерната и изискана спалня. Няколко цветни акцента например завеси, възглавници или килим в страстно червено, ще дадат желания колорит и завършек на интериора в спалнята. Бялото стои добре и изискано в дневната и трапезарията на дома. Тогава през целия ден ще имате усещането, че цялата слънчева светлина се е настанила при вас в стаята.

Белият цвят е добро решение и за по-малките помещения, тъй като то създава визуална представа за повече пространство.

8. Интериор в кафяво

Кафявото вече присъства в много домове. Огледайте се и най-вероятно ще забележите различните му нюанси в мебелировката около вас.

Интериор в кафяво

Това е топъл и спокоен цвят. Подходящ е, за да създаде спокойствие, топлина и уют в дома си. По-светлите тонове са идеално решение за стените, а по-тъмните – за мебелите и декоративните елементи. Кафявото се съчетава прекрасно с жълто, зелено и бяло.

В статията са използвани материали от www.myhomeideas.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »