Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Идеи за есенна декорация на дома

Дом и градина; октомври 10, 2011 – 7:50 am - Категория: Интериорен дизайн, Направи си сам

Въпреки, че тази година лятото продължи повече от обичайното, хладният, дъждовен, но и много красив есенен сезон неизбежно  настъпва. Точно сега е моментът да се подготвите с идеи и да планирате есенната декорация на дома си. Време е да приберете мидичките, рапаните и леките материи и да промените облика му в тон с есента. Вижте тези прекрасни идеи, които със сигурност ще провокират интереса и въображението ви.

Идеи за есенна декорация на дома

Есенната декорация на дома може да бъде осъществена без много усилия и средства. Необходимите материали можете да съберете в градината си или докато се разхождате в парка – кестени, желъди, листа, шипки, шишарки, клонки и т.н. От старата къща на село вземете кратунки, малко изсушени билки и някой стар пробит чайник или непотребен керамичен съд.

Есенна декорация с орехи, шишарки, шипки и др.

Можете да направите интересна композиция, като в подходящ поднос разположите по-ниски и по-високи съдове и в тях насипете орехи, шипки, шишарки и т.н. – с каквото разполагате. Можете да комбинирате всичко това с изсъхнали пъстроцветни листа и свещи.

Чудесна декорация може да се получи като се комбинират пъстри листа с различни видове свещи, поставени във фенери, буркани или шишета. Изобщо свещите са елемент, който се вписва много добре във всяка декорация. Добра идея е към нея да включите и плетени панери или кошници.

Есенна декорация от листа и свещи

Есенна декорация от листа и свещи

Не пропускайте кухнята. Когато избирате покривка за трапезата, не забравяйте, че подходящ доминиращ цвят за целия сезон е оранжевото. Можете да го комбинирате много добре с кафяво или червено. В средата на масата поставете малък дървен или плетен поднос с есенни листа и кратунки или плодове. Характерните плодове за сезона са грозде, дюли, круши и ябълки.

Прекрасна есенна декорация за празнична трапеза

Есенна декорация в кухнята

Есенна декорация за трапезата

Декорация на трапезата

От кестени, есенни листа и клечки за зъби, с помощта на шило, можете да направите сами цяла армия интересни човечета, животни и чудовища. Децата ще се забавляват, вие също. Най-сполучливите фигурки можете да лакирате, за да се запазят за по-дълго време.

Обърнете специално внимание на материите. Плътни, меки платове в топли тонове, поставени на точните места ще преобразят къщата ви. На дивана или фотьойла, в който се настанявате, за да четете или гледате телевизия, поставете меко одеяло или няколко подходящи декоративни възглавнички.

Декоративни възглавнички

Много лесно можете да декорирате и градината. Не прекалявайте, защото нейният чар е в естествената красота, за която природата се грижи всяка есен. Отделете внимание най-вече за любимия си кът за почивка, като отново се придържате към основните принципи на есенната декорация – топли цветове, меки материи, композиции от естествени материали, свещи и т.н.

Есенна декорация в градината

На чай в градината

Есенната декорация на дома и градината е традиция за англоговорящите народи, като основният елемент в нея е тиквата. Това е и основния символ на празника Хелоуин, който се празнува в нощта на 31-ви октомври. Тогава хората се маскират, като обличат страховити костюми, а от тиквите се правят фенери, като в тях се поставят свещи. На снимките по-долу ще видите, как тиквата присъства навсякъде като основен декоративен елемент – както в дома, така и в градината и дори пред входната врата на жилището.

Всички тези детайли ще придадат ново излъчване на дома ви. Освен това можете да се забавлявате като ги майсторите заедно с останалите членове на семейството. А какво по-топло през студените дни от усмивките на хората около вас?

За да ви заредим с още малко ентусиазъм и идеи събрахме за вас още малко прекрасни примери за есенна декорация.

Есенна декорация със свещи

Декорация от свещи и листа

Кът в задния двор

Декорация в градината

Кът в градината

Декорация на входа на дома
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , , , , , , , , ,
Категория: Интериорен дизайн, Направи си сам | Няма коментари »