Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Идеи за бебешки стаи

Дом и градина; ноември 24, 2009 – 9:37 am - Категория: Детска стая

Декорирането на една бебешка стая е невероятно преживяване още повече, ако това е първото ви дете. Стремежът на всеки родител е да направи детската стая уникална и уютна за неговото съкровище, но понякога просто не ни идват никакви идеи или ако имаме то те са хаотични. Ето защо винаги можете да се обърнете към Интернет за съвет, а ние пък сме се погрижили да ви подберем най-красивите, практични и не чак толкова практични бебешки стаи. Забавлявайте се!

Стая за малкия машинист

Стая за бъдещи машинисти :)

Стая за бъдещи машинисти 🙂

Шареното локомотивче, което представлява леглото, придава основен колорит на стаята, а допълнителните гардероб и скрин във весели червен и зелен цвят довършват цялостната декорация на стаята. Чекмеджето на леглото, където могат да се съхраняват играчки и дрехи на бебето са с нарисувани на тях колелета. Една весела бебешка стая, чиито цветове ще задържат вниманието на бебето.

Жабешка стая

Зелена стая

Зелена стая

Интересна тематична стая с изрисувани цветя по стените, създавайки впечатление, че леглото на бебето е сред тревите, кръглата форма на леглото напомня за кошчето на Палечка.

Стилна бебешка стая

Още от люлката със стил

Още от люлката със стил

За ценителите на стила, една елегантна идея в черно, бяло и червено. Белите стени разширяват оптически малкото пространство, а фриза, изобразяващ дървета и накацали птички по тях внася настроение, което се допълва и от креслото в червен цвят.

Златната стая

2977856738_344383f562

Стаята на инфантата

Златото винаги е било на мода и нежните бежови нюанси и златисти фигурки по стените внасят едно величествено настроение в стаята, като че ли сме попаднали в стаята на инфант. Декорацията на стаята може да се допълни от гардеробче или скрин с близък до останалите мебели и завесите цвят.

Разходка по Шанз Елизе

Разходка по улиците на Париж

Разходка по улиците на Париж

Тематична стая, която е в цвят пепел от рози и с изрисуваните символи на Франция по стените. Леглото, шкафчетата и масата са в стилно тъмно дърво, а завивките на леглото са в тон със стените и пердетата и по този начин се получава един невероятен контраст, който грабва окото.

Черешови цветове в бебешката стая

Черешова стая

Черешова стая

Тъмно розовото на стените, мотивите на черешови дръвчета, този символ на Китай, тъмният цвят на мебелите, както и голямата бяла лампа придават един своеобразен азиатски изчистен привкус на цялото помещение.

Моят принц дойде! Неговото име е Тати.

Кралска спалня

Кралска спалня

Сладка момичешка спалня с шарен скрин, който освен че позволява да се съхраняват дрехите на детето има допълнителни полици, които дават възможност за подреждане на различни предмети от първа необходимост. Красивата рисунка на стената и балдахина на леглото засилват цялостното впечатление за стаята на принцесата.

Стая в небето

В полет с птиците

В полет с птиците

Невероятно оригинална идея, която ви понася на крилете на въображението, а пресъздаването на нежни облачета върху стените и тавана, заедно с играчката, която представлява лебеди в полет, може да накара детето с часове само да се забавлява в съзерцание на “небето”. Леглото е от светло дърво, а креслото, пердетата и гардероба допълват декорацията на стаята в подходящи тонове на синьото и жълтото.

Горска стая

Горска стая

Горска стая

Още една момичешка бебешка стая, която ни пренася в горските дъбрави с изрисуваното макар и в твърде необичайни розови нюанси дърво. Лампата е във вид на клетка, а на нощната лампа, покривката на масата и по възглавниците ни се усмихват розови цветя, които допълват цветово цялата композиция.

Източници:
mariesmanor.fateback.com/Parisian/Boudoir.html
roxxn.wordpress.com/tag/decor
http://www.best-decorating-ideas.com/category/bedroom-decorating/
http://lifestyle.msn.com/your-home/room-design/
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Детска стая | Няма коментари »