Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Забележителни плувни басейни (част 2)

Дом и градина; януари 7, 2010 – 8:37 am - Категория: Любопитно

Тук продължаваме нашата разходка по света за лов на най-луксозните, най-безумните, най-скъпите, най-сниманите, най-големите и дори най-грозните плувни басейни в света.

1spa

Плувният басейн Гелерт - изглед от един от балконите на спа центъра

Спа комплекс Гелерт

Популярният спа център Гелерт, захранен с топли минерални води е един от най-красивите и елегантни термални комплекси в Будапеща. Строен е между 1912 и 1918 година в стил Ар Нуво (Art Nouveau). Бил е разрушени по време на Втората Световна Война, след което обаче всичко е възстановено. Лековитите минерални води в този район са открити още през ранния 13-ти век. По това време тук е имало лечебница.

800px-Gellertbaths

Баните Гелерт

Комплексът включва минерални бани, които представляват малки басейни, пълни с вода от минералните горещи извори от хълма Гелерт. Водата е богата на калций, магнезий, хидрокарбонати, алкални основи, хлориди, сулфати и флуорид. Има два вида минерални бани в зависимост от температурата на водата – едните са с температура 36 градуса по Целзий, а другите – 38 градуса. Баните са декорирани красиво с мозайка по стените и пода.

800px-GellertUszoda1

Плувният басейн в комплекса Гелерт, Будапеща впечатлява със своя интериор

Комплексът включва също сауни и басейни, разделени по пол, открит плувен басейн, в който се правят изкуствени вълни на всеки 10 минути. Освен това се предлагат и различни видове масажи. Комплексът Гелерт предлага и множество медицински услуги, които обаче трябва да заявите предварително.

Сан Алфонсо дел Мар – Чили

San Alfonso del Mar - Чили

Сан Алфонсо дел Мар - Чили

Наистина уникално съоръжение. Разположено е на площ от 8 хектара и побира близо 300 млн. литра вода. Максималната дълбочина е 35м. Непрекъснато басейнът се захранва с пречистена вода от океана и в същото време използваната се изхвърля. Този процес се контролира по електронен път.

Басейнът в хотел Сан Алфонсо дел Мар

Басейнът в хотел Сан Алфонсо дел Мар

Ако времето не е подходящо за плаж навън или ако решите да поплувате през нощта, можете да ползвате закрития басейн, където водата и подът се загряват.

Басейнът Умаид Бхаван Палас

Басейнът в Умаид Бхаван Палас

Басейнът в Умаид Бхаван Палас

Това е забележителен басейн в забележителен хотел в Джодхпур, Индия. В него можете да релаксирате, като се наслаждавате на цветни аромати и топло гостоприемство.

Басейнът в Golden Nugget

Басейнът в Golden Nugget

Басейнът в Golden Nugget

Плувният комплекс е на стойност 30 млн. долара и се намира в хотел-казино  Golden Nugget, Лас Вегас. Само тук гостите имат уникалния шанс да плуват заедно с 5 вида акули.

Необикновени плувни басейни

Някои басейни не се вписват в никакви рамки или ви карат да се чудите кой би построил такова нещо.

floatingswimmingpool1

Плуващият басейн има множество посетители

Този басейн например, всъщност е превърнат в лодка и плува по река Спри в Берлин, Германия, където миналата година температурите бяха необичайно високи за сезона. Наричат го Бадешиф (Badeschiff) или в превод “кораб за къпане”. Името определено му подхожда.

floatingswimmingpool2

Басейнът-лодка

Басейн сред ледовете. Не знаем къде точно се намира този басейн, но изглежда невероятно. Ако имате идея по въпроса, можете да напишете коментар.

ice-pool

Можете да се къпете в топлите води на басейна докато съзерцавате природата

Басейн Тай масаж. Хотел-комплексът Сароджин в Тайланд предлага множество релаксиращи процедури, плюс масаж или пък просто отпускане върху тези “лодки” в басейна.

sarojinthailand_wideweb__470x3270

Мечтаната релаксация

Още един плувен басейн в Тайланд.

untitled

Невероятен басейн изсечен в скалите

Басейнът в Ангкор Уат

angkorwat-pool

Хилядолетният басейн

Това е басейн на възраст около 1000 години. Намира се в  Ангкор Уат, Камбоджа – един от най-прочутите храмове, останали от кхмерската империя. Смята се, че той е най-голямото култово съоръжение в света.

Ако темата ви харесва, вижте още  Забележителни плувни басейни (част 1).

Източници:
http://blog.luxuryproperty.com
http://www.budgettravel.com
Един коментар за “Забележителни плувни басейни (част 2)”

  1. Pgplamen каза:

    Басейнът в Golden Nugget мечта

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Любопитно | 1 Коментар »