Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Дом в пещера – модерно подземно жилище

Дом и градина; декември 3, 2009 – 9:01 pm - Категория: Интересни домове, Любопитно

Да живееш в пещера може да е и модерно

Да живееш в пещера може да е и модерно

С 300 000$ започна наддаването за този уникален дом, който стана доста известен след като беше обявен за продажба в eBay.com.

Всъщност историята на това необикновено жилище е съвсем реална и човешка, но интересна. Мястото е град Фестъс, щата Мисури. Пещерата е била създадена изкуствено през 19-ти век. Тук е била разположена каменоломна за добив на пясъчници, която е работила до 30-те години на миналия век. В последствие няколко пъти мястото си сменя собствениците и предназначението. През 1960г. то се е използвало за пързалка за кънки, a по късно тук са се провеждали рок концерти с участието на световно известни звезди като Тина Търнър и Боб Сегър.

През 2004г. семейство Слийпър купува имота заедно с 3 акра земя и създава уютен дом – такъв, какъвто съществува до днес.  Пещерата разполага с големи зали. В най-външната са разположени 3 спални. Следва друга, в която са обособени перално помещение, склад и баня. Навътре се простира огромна зала, където все още се намира сцената на която са пеели навремето изпълнителите.

Семейство Слийпър в необикновения си дом

Семейство Слийпър в необикновения си дом

Тук не липсва нищо. Необикновеният дом разполага с електричество, течаща вода, канализация и връзка с Интернет.  Температурата тук е постоянна – 16,7 С° през цялата година. Обзавеждането е изключително стилно – мебелите са старинни, а интериора се допълва по неповторим начин от естественият каменен таван и изваяните релефни стени.

Жилището отвътре

Жилището отвътре

Част от интериора

Част от интериора

За съжаление финансовата криза не подминава и семейство Слийпър. Притиснати от риска да изгубят всичко, те решават да продадат имота си. Обявата им привлича голям интерес от различни медии и така семейството и атрактивния им дом стават популярни в цял свят. Не знаем дали вече жилището има нови собственици, но поздравяваме семейство Слийпър за тяхното творчество и изобретателност.

източник
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Интересни домове, Любопитно | Няма коментари »