Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Детски кът в градината

Дом и градина; септември 10, 2010 – 9:12 am - Категория: Градина

За всяко дете игрите и забавленията навън доставят много радост и приятни емоции. За нас – родителите това често е добра възможност да отделим малко време за себе си. И въпреки, че вече лятото отминава и сме на прага на есента, желанието у децата за игри навън не спира. Ако живеете в къща и разполагате с двор, детският кът в градината е прекрасен начин да осигурите много приятни мигове за децата и голяма доза спокойствие и почивка за самите вас.

И така, ако идеята ви допада, първо направете план. Къде ще бъде разположена детската площадка – отделена ли ще е или детските съоръжения ще са разпръснати? Добре е да обособите местата за игра по такъв начин, че да можете да наблюдавате децата непрекъснато. Помислете дали някои от растенията ви няма да пострадат, ако пързалката е в близост до тях. От друга страна, ако цветята са много близо до катерушките и пясъчника, значи пчелите също ще бъдат близо до вашето дете. Опитайте се да го избегнете.

Съоръжения за игра

Всички те се продават по магазините. Люлки, катерушки, пързалки, пясъчници, клатушки и т.н. – можете да ги разгледате в Интернет и да направите справка за цените. Определете своя бюджет за детски кът. Помислете, какво бихте могли да измайсторите сами – не е нужно всичко да купувате.

Люлки
Тези, които се връзват на дърво, се продават по магазините на цени около 10лв.  – всеки може да си ги позволи. Имайте в предвид само, че за няколко години въжето изгнива, така че го проверявайте периодично. Изберете по-голямо, здраво дърво, което не е плодно, за да не пострадат децата от падащи плодове.

Пясъчници
Да направите сами детски пясъчник е сравнително лесна задача. Необходима ви е гума от трактор, която да сложите в двора и да напълните с пясък. Можете преди това да я боядисате в различни цветове. На този пясъчник могат да си играят до три деца. Трябва ви по-голям? Вземете пластмасови тръби и ъгли за тях, боядисайте ги в ярки цветове и сглобете четириъгълна кошарка. Издълбайте дупка с размера на кошарката и я запълнете с пясък. Отгоре сложете цветната тръбна конструкция. Готови сте за игра. Хубавото е, че този пясъчник се прави лесно и вие определяте каква да бъде големината му. Погрижете се да има капак. Иначе котките ще го ползват за тоалетна. Ако сте решили да сложите малки столчета или пейка, направете ги така, че да могат да се прибират бързо или бързо да се покриват с нещо, когато вали.

Със сигурност в магазинната мрежа ще намерите богат избор от пясъчници. Цените им започват от 50-60лв., като някои модели включват сенник и покривало.

Стена за катерене
Тук също можете да впрегнете в действие въображението си и собствените сили. Децата обичат да се катерят и надали е възможно да ги спрете. За да не го правят обаче по дърветата, стената за катерене е добро решение по отношение на безопасността. Можете да направите сами стена за катерене като използвате няколко дъски, върху които да заковете дървени трупчета с различни форми и размери. Не прекалявайте с височината.

Комбинирани съоръжения
Ако разполагате със свободно време и обичате да майсторите различни неща, идеята за комбинирано детско съоръжение в стил Направи си сам ще ви хареса.

Най-важното, от което трябва да се ръководите е сигурността на децата. От там нататък оставете въображението си да работи. Започнете с една базисна конструкция, която да включва няколко основни компонента – най-едрогабаритните – например пързалка, люлки, къщичка и т.н. В последствие можете да добавите стена или мрежа за катерене, халки, висилки, въжени стълби и всичко, което ви хрумне.

Надуваеми басейни
Басейните предлагат идеална възможност за разхлаждане и забавления през горещите летни дни. За всички деца играта във водата доставя огромно удоволствие и може да продължи с часове. Не бива обаче да забравяте за изгарящите слънчеви лъчи, които лесно могат да навредят на кожата на децата.

За съжаление в нашите детски години надуваеми басейни не съществуваха. Днес обаче в магазинната мрежа ще намерите огромно разнообразие от размери и модели. Цените започват от 6-7лв. за малък басейн, подходящ за едно дете и стигат до 500-600лв. за огромни басейни, подходящи и за възрастни.

За децата става все по-трудно и опасно да се събират, за да играят на улицата. Дайте им шанс да се забавляват докато вие си почивате или отделяте време за себе си.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , , , ,
Категория: Градина | Няма коментари »