Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Десет оригинални стола

Дом и градина; януари 5, 2010 – 10:41 am - Категория: Мебели и обзавеждане

Стол – танк

tank-chair

Висока проходимост и комфорт

Този стол е с нисък център на гравитация, доста метални украшения по него, шаси и заоблени ъгли. Оборудван е с вериги, което го прави високо проходим. Не е особено практичен за използване у дома, защото е доста голям, но пък несъмнено е удобен.

Кожен стол Вол от Ханс Уегнер

ox-leather-chair

Удобният офис стол с "рога" за облегалка

Проектиран от Ханс Уегнер, този стол е впечатляващ, голям и изглежда доста удобен. Специално проектираната облегалка за главата е много по-голяма от тази на обикновен стол и представя двата рога на животното. Предлага се в четири цвята.

Уникален куфар-стол, специално проектиран за пътуващи хора

unique-suitcase-chair

Столът-куфар

Уникален многофункционален куфар, който се преобразява и в стол при нужда. Куфарът си има отделения за дрехи и вещи, но винаги когато и където пожелаете можете да го разгънете и да поседнете. Така досадното чакане на гарата или летището ще е много по-удобно. Столът има и колелца, с чиято помощ по-лесно се можете да го придвижвате.

Модерен бар-стол

Arp Modern Barstool 2

Изчистени линии и удобство

Съвременният бар-стол днес е любим на много хора. Представяме ви една интересна концепция, която прави впечатление с модерен вълнист дизайн и внася атрактивен елемент към декора на помещението. Простите хромирани крака за в тон с изчистената линия, която е основна за съвременните тенденции в дизайна. Формата на дървената седалка прави стола лесен за поддръжка и удобен.

Стол, оплетен на една кука

800_chrochetchair_marcelwanders_fototimmcafee

За любителите на плетивото

Проектиран от Марсел Уандърс и произведен от Moooi, този стол е изработен от изплетени цветя, които са съединени и оформени върху пресована пръст. След това е използвана смола за втвърдяване. Отворената форма на стола, както и светлата му визия са в хармония с мраморната масичка и биха контрастирали чудесно с по-тъмен под.

Стол от бамбук, проектиран от Модърн Бамбуу

Bamboo_Spring_Chair4

Ергономичния бамбуков стол

Екологичните аксесоари и мебели навлизат все повече в обзавеждането на дома. Този невероятен стол е именно такъв. Изработен е от бързорастящ бамбук, като не са използвани никакви токсични материали. Ергономичната му форма следва очертанията на тялото, а здравината и гъвкавостта на бамбука позволяват стола да се ползва и от хора с по-голямо тегло.

Невероятен модерен дизайн Лава

cor-lava-sofa-lounge3

Изчистени линии и мекота, приканваща ви да полегнете

Този ултра модерен дизайн, наречен канапе Лава, заради формата си и начина, по който се “разлива” по пода е проектиран от Кирстен Антий Хопър и Щефан Крол от студио Вертийт. Липсата на дървена рамка позволява канапето да се разположи по много и различни начини по пода на помещението. Може да се използва, както в по-ограничени откъм пространство помещения, така и в по-просторни.

Модерен стол от Десалто

desalto-armchair-kloe-1

Издържащият на всякакви условия стол от Десалто

Предлага се и в бяло

Предлага се и в бяло

Столът с облегалки за ръцете на Десалто е изработен от полиетилен и наистина много добре се вписва, както във вътрешния декор на стаята, така и в двора на дома ви. Проектиран е от Марко Акърбис за италианската мебелна фирма Десалто.

Стол мехурче

bubble chair

Столът люлка-мехурче

Ако обичате дворните люлки, но нямате възможност да си сложите, тъй като не разполагате с двор, може би този невероятен модел столове е перфектното решение. Освен, че притежават комфорта на люлка, те ви спестяват постоянното местене при почистване на стаята, в която се намират. Също така са много оригинални, с изчистен дизайн и няма да се получи претрупване на стаята. Формата им ги прави идеални за спане и няма опасност след като сте задрямали да изпаднете.

Стол от Азалея

azalea_wood_chair

Страхотен оригинален стол от азалея

Този стол е наистина изключителен, както заради дизайна си, така и заради материала, който е използван. Изработен е от дърво на Азалея, което представлява цъфтящ храст от рода на Рододендроните. Цената му е също толкова впечатляваща – около 750$. Все пак това е мебел, която се купува главно от колекционери и хора с изтънчен вкус.

Източници:
http://www.cribfashion.com/furniture/extraordinary-design-azalea-wood-chair.html

http://blog.hada.org/jeanette/archives/bubble%20chair.jpg
http://bestchairsdesign.blogspot.com/2009_03_29_archive.html
Един коментар за “Десет оригинални стола”

  1. Pgplamen каза:

    Готини столове

Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Мебели и обзавеждане | 1 Коментар »