Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Десет нетипични огледала

Дом и градина; декември 18, 2009 – 8:52 am - Категория: Любопитно, Мебели и обзавеждане

razor-blade-mirror

Внимавайте да не се порежете 🙂

Огледало тип “бръснарско ножче”

Част от свежия дизайн на фирмата Suck от Великобритания. Огледалото бръснарско ножче, носи името си заради формата си на обикновено бръснарско ножче. Проектирано е от Фил Симс и е идеално нововъдение при сутрешното бръснене или просто като интересна декорация на стената във вашата дневна. Дори името на най-известният потребител на ножчета е изписано на видно място на огледалото – Суини Тод. Предвид високата му цена за огледало – почти 80 паунда, аз бих го ползвала по-скоро за украса в дневната и по-нависочко, особено, ако имате деца.

Огледало Нарцис

a96878_82

Интересни, артистични огледала

Френската марка Доместик предлага колекция от огледала на различни дизайнери, включително Матали Красе, 5.5 и Ич&Ка. Според техния сайт, Нарцис са колекция от артистични огледала, чиято основна функция като всяко огледало е отражение на околните предмети, които са пред тях, но освен това изработката на рамките им е произведение на изкуството.

Огледало Дъска за гладене

a96878_3

Дъската за гладене бързо се превръща в уред за суета. 🙂

Една интересна концепция от дизайнера Айса Логерот. Това огледало може да се използва като дъска за гладене, когато се позиционира в хоризонтално положение. Според дизайнера си “този обект е връзка между две последователни дейности – гладенето на дрехите и тяхното обличане”.

Огледало Като кого съм висок

who-tall-are-you-mirror_main

Я да видим коя известна личност е колкото мен

Дали сте миньонче като Кайли? Или сте огромни като Хълк Хоуган? Сравнете височината си в сантиметри с тази на обичаните от вас известни личности. Това “известно” огледало съдържа списък на 120 звезди и техните мерки на височина. Със сигурност много от вас ще прекарат повече време пред него, отколкото пред обикновено огледало, опитвайки се да се докарат на височина като Джеймс Дийн, а не като Бен Стилър.

Огледало MP3

a96878_6

Страхотно и полезно огледало, сега няма да висите само пред компютъра, повърхността на огледалото поне не вреди на зрението ви, но може да ви заслепи собствената ви красота 🙂

Никога вече огледалото няма да е само огледало. Дизайна на Стоко Майтър има конзола, която се управлява само с едно натискане. Тя позволява лесно опериране и програмиране на радио, дата, барометър и дори mp3 плейър, така че сега може да си припявате от сърце, докато сте под душа или се преобличате.

Интерактивно огледало

a96878_9

Страхотно интерактивно огледало

Тази концепция от Алпей Касал все още не е решена окончателно как ще изглежда, но се знае, че ще съдържа близки сензори и инфрачервени полета.

Огледало Тетрис

a96878_5

За гейм маниаците

Продукта на английския дизайнер Сонер Озенк е огледало, което е съставено от тринадесет отразяващи акрилни панела, които могат да бъдат подредени на стената или като цял правоъгълник, или разбит на съставните си части от блокове, които са с традиционната форма на една тетрис игра. Да се надяваме, че парчетата няма да падат с такава скорост, с каквато го правят блоковете на едноименната игра, защото иначе ви очакват много по седем години лош късмет.

Огледало Затъмнение

a96878_4

Скъпоценно затъмнение 🙂

Бодо Сперлейн са използвали за своя дизайн не един известен материал, а цели два – Кориански и Сваровски кристали.

Преплетено огледало

a96878_7

Уейв огледало

Това огледало се състои от 768 отделни ивици, преплетени заедно в мрежа. Ако минете покрай него, то променя цветовата си гама. Отстъпите ли крачка назад придобива форма на обикновено огледало. Проектирано от склуптора Даниел Розин.

Огледало череп

a96878_10

Ууу, страшно!!

Специално за Хелоуин или любителите на готическата култура.

Източник:
http://www.news-world.us
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Любопитно, Мебели и обзавеждане | Няма коментари »