Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Десет нестандартни и модерни алтернативи на коледно дръвче

Дом и градина; ноември 28, 2009 – 10:40 am - Категория: Коледа, Празници

Въпреки пролетното време навън Коледата вече чука на вратите ни и повечето семейства украсяват дома си и коледното дръвче в духа на старите традиции. Първото коледно дръвче е украсено в Рига, Латвия през далечната 1510 година. В началото на 16 век Мартин Лутър е украсил дърво със свещи на него, за да покаже на децата си как звездите блещукат през тъмната нощ.

Какво обаче можете да направите, ако не искате да украсявате в старите традиции, за да се харесате на всички, но все пак искате да имате дръвче за коледа? Тогава винаги можете да си купите някое от алтернативните коледни дръвчета, които сме подбрали за вас.

Коледно дърво от картон

Картонено дръвче

Коледни дръвчета от картон

Досущ като картонените куклички, които бяха известни в нашето детство и това дърво може да се “облече” по ваш вкус. Силата му е в това, че след като е изрязано, то може да се боядиса и украси, както на вас ви хареса.

X-Max Дърво

x-max-tree

Дръвче от шперплат

Последната година именно това дърво от шперплат бе много популярно. Тази година може и вече да го няма по складовете, но може и да успеете да го намерите при някой дистрибутор..
Елегантно Estilio Дърво с поставки за декоративни свещички
Най-модерното и елегантно Коледно дърво, което е направено от неръждаема стомана.

Посибили

possibilitree

Универсално дръвче

Това дърво може да се ползва за украса на дома като настолно дръвче, тъй като е високо около 50 сантиметра, с клони, които могат да бъдат разперени по различен начин. Може да ползвате това дърво не само като символ на една модерна Коледа, а също така да се порадвате на елегантността, която се съдържа в самата му простота. Клоните на дървото могат да се огънат по всевъзможен начин.

Дървено коледно дърво

Дървено коледно дръвче

Дървено коледно дръвче

Идеята на това дърво е подобна на тази на картоненото, въпреки че то е много по-солидно и включва около 22 декорации. И като цена е по- приемливо.

Лазерно изрязано дърво

Лазерно изрязано дръвче

Лазерно изрязано дръвче

Просто съвършено, това дърво е плах опит за придаване на визията на традиционното коледно дърво. Може да го намерите в два цвята – червено и бяло.

Надолу с върха!

upsidedown_christmas_tree1

Ъглово дръвче

Един вид еволюция на традицията от 12 век хората от Централна Европа да украсяват стаите си с дървета, които се поставяли в ъгъл на стаята, закачени за тавана. По този начин ако разполагате с малко пространство у дома, хем ще съхраните коледния дух, хем няма да губите част от пространството в стаята, а ще може да сложите още една мебел например под дървото.

Коледно дърво от IKEA

ikea_xmastreet

Идеи от ИКЕА

Последната година ИКЕА направиха фурор с техните мебели и идеи за декорации, ако и вие сте се обзавели с тях защо не си направите имитация на дърво от тях?

Антично Коледно дърво

antique_christmas_tree

Антично дръвче от алуминий

Дърво в сребристо сиво блещука от пода или на маса или шкафче. А това всъщност е полирана алуминиева жица.

Плакат на коледно дърво

christmas_tree_poster

Постер на коледно дръвче

Нямате място за дърво? Тогава може да си вземете плакат с коледно дърво и въпреки всичко коледното настроение ще дойде и при вас.

Други варианти

3039082146_7e142e7451

Дръвче от червени и златисти нишки

white_christmas_tree

Бяло коледно дръвче

Източник: http://www.digsdigs.com/
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Коледа, Празници | Няма коментари »