Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Декорация на балкона през зимата

Дом и градина; февруари 19, 2011 – 10:14 am - Категория: Балкон

Зимата сигурно вече ви е омръзнала. Иска ви се, когато поглеждате през прозореца да не виждате само сиво небе и мрачните фасади на отсрещните сгради. Това е лесно изпълнимо желание – украсете балкона. Обикновено, ако не е остъклен, през зимата той почти не се използва и е доста неприятно място за гледане. Предлагаме ви да го разчистите от ненужни вещи и да му дадете нов живот. За това не ви трябват скъпи материали и кой знае колко време.

Много хора украсяват балкона си с блещукащи светлини по случаи коледните и новогодишни празници. Подобна декорация обаче би била подходяща през целия зимен сезон. Изобщо светлинната украса е изключително подходяща за мрачните зимни дни. Можете например да наредите буркани със свещи. И това разбира се е само най-лесният вариант. Ще е приказно, ако сложите разноцветни фенери. През деня ще се радвате на цветовете им, а вечер на светлините. Или модифицирайте коледните лампички. След като цял декември са опасвали балкона, навийте ги и ги поставете в прозрачен съд и прикрепете няколко джобни огледалца за околните мебели, така че вечер да отразяват светлините.

Защо не посетите някой магазин за цветя? Изберете няколко вечнозелени растения, които се отглеждат в саксия и ги наредете на балкона. Не ви харесва идеята? Трудно ви е да се грижите за цветя? Вземете различни по големина и цвят пластмасови сандъчета. Наредете ги на перваза на балкона и ги напълнете с камъчета. После купете няколко разноцветни пластмасови детски въртележки, от тези, които се въртят когато духа вятър и ги закрепете в кутиите. Ако не искате да са кутии, съберете празни бутилки, боядисайте ги в различни цветове и сложете вятърните въртележки в тях. Можете да използвате фосфоресциращи боички или маркери. Така нощем бутилките ще блещукат.

Всичко това добре, но на балкона ви има предмети, които не можете да изхвърлите и няма как да преместите другаде. Защо не се позабавлявате и не направите скулптура от тях? Може дори така да ги наредите и скрепите, че да се превърнат в чекмеджета и етажерки за други неща. Или си направете кукла в естествен размер, която да наднича към улицата. Може да е подобна на плашилата в полето. Трябват ви две летви, парцали и множество разноцветни найлонови торбички. Ако имате достатъчно пълнеж, можете да я направите цялата от торбички. Така ще е защитена от вятъра, дъждовете и снеговете и ще живее по-дълго. Съседите ви първоначално ще са доста изненадани от този непознат, който виси все навън.

Ако ви е самотно и ви липсват веселите чуруликания на птичките, направете хранилки или купете къщички за птици и ги монтирайте на балкона си. Слагайте редовно трохи и скоро освен украса, ще си имате и естествено озвучаване.

Можете да направите всичко, което пожелаете, за да се забавлявате и да се разсейвате от сивотата на зимните дни. Усмихвайте се. Така пролетта със сигурност ще дойде по-бързо.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , ,
Категория: Балкон | Няма коментари »