Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Как да си направим сладко коледно дърво?

Дом и градина; декември 2, 2009 – 8:22 am - Категория: Коледа, Празници

ss_4455107_large

Сладко коледно дърво

Ако имате малки деца най-вероятно коледните празници са голямо събитие у дома. И всяка година ви се иска да направите нещо различно и интересно за малчуганите. В повечето случаи възрастните са не по-малко въодушевени от децата, така че следващата идея е идеална, както за малките, така и за техните родители, поне що се отнася за приготвянето й.

Мислели ли сте да направите една по-нестандартна украса за Коледа, но пък за сметка на това много вкусна и актрактивна? Защо не украсите елхичката тази години с…бонбони. И разбира се всякакви други лакомства, които биха се харесали на децата ви. Гаранция, че малките им сладки личица ще грейнат при вида на толкова много сладкиши.

Candy-cupcake-cupcakes-395737_608_800

Кексче с интересна украса, също много подходящо за детската елха 🙂

Гледката на техните грейнали лица с широко отворени очи при вида на толкова много бонбони ще остане незабравим спомен за вас, дълго няма да забравите как малките неща може да са безценни и то не само за невинните души на децата. Стопляйки душата ви тази гледка би трябвало да ви върне към невинността на детството. Да не говорим, че децата ви години наред ще си спомнят жеста, който сте направили за тях, за да ги зарадвате и дори това може да се превърне в семейна традиция.

L336

Бонбон в подходяща за празника опаковка

Имайте предвид, че дървото, украсено със сладкиши няма да е вашето основно голямо дърво, то ще бъде отделно от него и ще е само за децата.
След като сте се решили на тази стъпка сега ще трябва да подберете внимателно лакомствата, за да може освен да е вкусно дървото да има и естетичен вид.

candy-christmas-tree_1

Още едно коледно дърво с бонбонена украса

За да си помогнете в декорацията или пък просто, ако нямате време да печете сладки, може да си вземете от сладкарниците, в които по празниците има голямо разнообразие от бонбони, близалки и кексчета в цветовете и формите на Коледа. Ето няколко основни съвета с помощта, на които можете да оформите чудесно дръвчето.

Опечете сладките първо – Опечете си сладки в каквито форми желаете и ги съхранете до момента на украсата, за да е по-лесно после направете сладкишите няколко дни предварително. Завийте ги в найлонови пликчета или опаковки и ги завържете с красиви панделки. Можете да си закачите направо за панделката или пък да използвате декоративни кукички.

059-springbok-pzl5942-christmas-cookies

Сладки, приготвени в духа на Коледа

Подберете си подходящи сладкиши – Както споменахме по-горе, посетете рано най-близката или пък най-заредената сладкарница и си изберете бонбони и сладки, които биха се харесали на децата.

Пригответе си торбички с бонбони – Използвайте найлонови торбички или тюл или други фабрични материали по ваш избор, за да направите торбички, които ще съдържат бонбони. Може например да изрежете един квадрат от материала, който сте си избрали, нека да е със страни около 20 сантиметра, наредете в средата му шоколадови, дъвчащи и още каквито се сетите (и може да побере квадрата) бонбони в красиви, цветни опаковки, внимателно сгънете така напълнения квадрат като хванете четирите му ъгъла и стегнете здраво с панделка там където се съединяват краищата.

• По празниците може да откриете найлонови и цилофанови опаковки в различни цветове, които отразяват красиво светлината, но вие си използвайте безцветните опаковки, за да може да се вижда съдържанието на безценният пакет. Изберете цветна панделка, чийто цвят да си подхожда с опаковките на бонбоните.

• Използвайки тюл, за да опаковате бонбоните ще им придаде малко натруфеност, особено, ако използвате различни цветове.

• Много от производителите на бонбони разпространяват своята продукция в различни форми, като ги завиват в станиол или фолио. Те може да не се завиват допълнително в опаковки от тюл или целофан от вас, а просто може да ги закачите на дървото, красивите им опаковки ще са достатъчни. Единственото, което можете да сторите в случая е просто да им сложите красиви панделки или орнаменти, които да добавят атрактивност.

6a00d834522c5069e201053693a8fc970c-800wi

Захарни бастунчета с различни шарки и вкусове

• Нито едно коледно дърво, украсено със сладкиши няма да е завършено без захарни бастунчета. Традиционните пръчки на бели и червени ивици са красиви, но не се ограничавайте само с тях. Използвайте различен асортимент от тях с различни вкусове. Колкото повече, толкова по-весело.

• Малките бонбони Бон Бонс, завити всяко поотделно във фолио и закачени на елхата са чудесни орнаменти. Може да се закачат на дървото, посредством кукички, като едната част минава през фолиото внимателно, така че да не го разкъса, а другата се закача за клончето на дървото.

• Не забравяйте най-долните клони на дървото – Като завършек на сладката украса може да пръснете по цялата снага на дървото малки шоколадови бонбони, опаковани в цветни станиоли или фолиа. Това ще придаде на дръвчето блестящ и искрящ вид отдолу нагоре.

• Ако имате повече от едно дете не забравяйте да ги снабдите с кошнички или други съдове, в които да събират лакомствата и не забравяйте да им напишете имената на тях.

Това са само няколко предложения, които ще ви помогнат да се ориентирате. Доставете удоволствие на децата/детето в живота си с коледно дърво, което никога да не забравят. Направете го цветно и красиво. Непременно заснемете забавата, която ще настане, когато децата започнат да развалят дървото.

3114634335_7f5ee5ea0e

Едно голяяямооо дърво с лакомства. Мечтата на всяко дете 🙂

Източници:
http://www.amazing-christmas-ideas.com
www.bhg.com
http://www.flickr.com
www.ac-f.com/InnerBeauty
http://sugarspundreams.blogspot.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , ,
Категория: Коледа, Празници | Няма коментари »