Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Какво можем да измайсторим с помощта на изгорелите крушки? (част 1)

Дом и градина; декември 22, 2009 – 10:03 am - Категория: Направи си сам

FWFUY7SFGO9YNR5.MEDIUM

Крушка - парник

Този тип електрически крушки в скоро време ще излязат от употреба и ще бъдат заместени от енергоспестяващи, но към момента все още се продават по магазините. Тук ще ви покажем няколко красиви и практични приложения на този тип крушки. Вместо да ги изхвърляте на боклука след като изгорят, вижте как можете да ги превърнете в парник, аквариум или солница.

Електрическа крушка “Зелен дом”

Какво ще кажете, ако ви предложим да си направите “зелен дом” с тези електрически крушки? Изглеждат доста впечатляващи с тези малки растения в тях, нали? Ето какво ще ви трябва, за да постигнете този невероятен ефект:

Материали:

 • Стара или най-добре изгоряла електрическа крушка. Ако имате такава пък, която само събира праха също би свършила работа.
 • Капчица или някакво друго моментно лепило.
 • Подходяща фасунга или цокъл, които ще придържат крушката стабилно изправена.
 • Някаква гума или каучук, най-добре такава, която няма да ви трябва от велосипеда.
 • Нещо, което да стои межди главата и стъклото
 • Малка пластмасова чаша
 • Пръст

Инструменти:

 • Клещи
 • Пила за стъкло или шкурка
 • Компресор
 • Свредел или бургия

Подгответе електрическата крушка

FGWURGVFGO9YO2S.MEDIUM

Махнете печата на крушката

Използвайте клещите, за да махнете дъното на крушката, което прави контакт с фасунгата. След това използвайте пилата, за да загладите стъклото между двете връзки. Счупете стъкленото дъно, което е връзката с волфрамовата жичка и загладете острите ъгли с пилата. Почистете белият прах, който се наслоява по крушката. Това може да стане с вода или парцалче.

Подгответе основата

FWKU5GGFGO9YO3K.MEDIUM

Основата на която ще стои крушката

Работете с малък свредел, за да разширите дупката в дъното на фасунгата. Използвайте клещите, за да разширите и дупката, която сте направили, в края на крушката, така че да прилепне плътно към тази на фасунгата. Залепете с моментното лепило фасунгата към гумената или каучуковата част. Може да ползвате и силикон, който се продава във всяка железария. Но неговия недостатък е, че ще трябва да изчакате поне 2 часа, за да хване добре, след това няма отлепяне. С моментното лепило от друга страна ще ви трябва около 20-на минути, за да хване добре.

Добавете растението или семе

FL7PA9AFGOFRC6F.MEDIUM

Сега да добавим растението

Тази стъпка се разбира от само себе си. Добавете семенцето на растението, което искате да расте там или пък ако имате малко такова вече поникнало може да сложите него в пръста, която се намира под фасунгата в пластмасовата чашка.

И накрая…

Последното нещо, което трябва да направите е да напълните пластмасовата чашка с почва и да сложите в нея семе на растение или такова вече поникнало. Направете всичко това и тогава сложете крушката отгоре. Оставя се на добре осветен прозорец, полива се толкова, колкото изисква цветето и…му се радвате докато расте. Както и на възхищението за оригиналната ви идея от познати и приятели.

Аквариум в крушката

Кой не би искал това в дома си? Изглежда невероятно, а единствените неща, които ви трябват са кръгла електрическа крушка, закачалка за връхни дрехи… и:

FE6613A625EZTBAUJI.MEDIUM

Настолен аквариум

Материали:

FYLPGQSHA5EZTBAUL5.MEDIUM

Трябва ви: кръгла електрическа крушка....

 • 1 кръгла електрическа крушка
 • 1 закачалка за връхна дреха
 • 1 10 см летва или метално парче с размери 5х10 см
 • малко почва за аквариум, около шепа-две трябва да ви е достатъчно
 • 1-3 малки рибки, може и скариди

Инструменти:

 • чукче
 • чифт клещи с много тънки върхове, като часовникарски
 • отвертка или ножичка с тънки върхове

Отстраняване на медния конектор

F9LA7TWQ39EZTBAUNB.MEDIUM

С клещите отстранете медния конектор

Използвайте клещите, за да премахнете медния конектор, който свързва крушката с фасунгата, намиращ се на края на крушката.

Счупете стъклото

FX35PL8FGO9YO1Y.MEDIUM

Счупете черното стъкло на дъното на крушката

FPI6FPNNIOEZTBAUQ6.MEDIUM

Разширете получената дупка

Накрая на крушката има черно стъкло. Най-добрия начин да го отстраните е като пъхнете отвертката или тънките ножици в малкото пространство, където беше конектора, и като завъртите няколко пъти. Внимавайте, защото стъклото е много остро и порязването с него може да е изключително болезнено.

След като се изчистили цялото черно стъкло, погледнете в основата на вашата крушка. Ще видите две неща – тънка и дълга тръбичка и стъкло, което покрива основата. Набележете основата и внимателно с отвертката или ножиците, го счупете.

F9BY7X6Y59EZTBAUTQ.MEDIUM

Пъхнете едно ухо на ножицата за по-добро уширение

То е вакуумирано, така че след счупването трябва да чуете съскащ звук . После може да вкарате върха на вашия инструмент, и внимателно да ударите с чукчето, стъклото, което запечатва крушката.

Отстранете елементите

FO3H2A45W7EZTBAUVU.MEDIUM

Отстранете всички елементи, които се намират в основата на крушката

Отстранете всякакви възможни стърчащи жички или каквото има в основата на крушката.

Почистване

FEWDNSG4B5EZTBAUXO.MEDIUM

Измийте крушката от белия прах

Сложете крушката в мивката, за да я измиете отвън и отвътре. Има бял прах, който покрива външността на крушката, който се измива от вътрешната страна.  Най-доброто средство за измиване, което мога да ви предложа е да напълните крушката до половината с вода, в която може да капнете малко течен сапун, запушвате дупката в основата с пръст, разтръсквате няколко пъти и изплаквате. С мек парцал напоен със сапунена вода може да пробвате и от външната страна. За тези, които си мислят, че няма да стане, трябва да им кажа, че това е много по-добро измиване, отколкото с четката за зъби.

Сега вече крушката ви е кристално чиста.

F4EDG5L5XXEZTBAUZC.MEDIUM

Кристално чиста

Дръжка

F06HHSV382EZTBAV3G.MEDIUM

Металната закачалка за дрехи влиза в употреба

Това е мястото, на което закачалката влиза в играта. Използвайте тънките ножици, за да отрежете частта от закачалката, която се използва за закачане.

FNLH86NBBNEZTBAV5C.MEDIUM

Начинът, по който трябва да бъде огъната

F86WOLV9A3EZTBAV70.MEDIUM

И закована за дървено трупче

Огънете закачалката във форма, горе – долу като тази на снимката. Уверете се, че сте направили върха почти като тирбушон, който наподобява жичката в крушката.

Преди да започнете да огъвате, се уверете, че сте застопорили жицата за дървено трупче с помощта на пирони. Разбира се мижете да захванете крушката по всякакъв друг начин, който ви хрумне.

Завинтване

FGAN4W1X2WEZTBAV8V.MEDIUM

Закрепете крушката на нея

Завийте крушката с жицата на закачалката или по-скоро внимателно увийте навитата във вид на спирала жица около основата на крушката. Внимавайте, защото може да счупите стъклото.

Добавки

Насипете около 4-5 см древна почва за аквариум. После допълнете с около 1 см, 1/1/2 см вода. След това в зависимост от големината на крушката и свободното място, може да добавите и няколко малки рибки или скариди. Не забравяйте да използвате пипетка, за да почиствате аквариума от остатъци от храна. Това се прави на всеки няколко дни.

Можете също да декорирате мини-аквариума по оригинален начин и да не пускате вътре рибки – така няма да се налага често почистване, а ефекта ще бъде също толкова атрактивен.

И това е!

Вашият мини аквариум, който може да поставите на бюрото си или като декорация на друго място, е готов. Остава само да му се любувате.

Вижте продължението на темата: Какво можем да измайсторим с изгорелите крушки? (част 2)

източник
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Направи си сам | Няма коментари »