Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Да внесем контраст у дома

Дом и градина; ноември 12, 2009 – 8:24 am - Категория: Интериорен дизайн

Иска ви се да направите нещо по–различно в интериора на дома си? Изчерпали сте се на идеи, а времето си минава. А бихте ли се осмелили да пробвате контраста с цветовете? Да боядисате стените с по-ярки цветове и да ги противопоставите на убити тонове на мебели и дамаски? Черно и бяло, топло и студено, сега е времето да се развихрите.
Вече сте го правили? Браво! Но смятате, че това не е за вашата къща и вашият вкус? Тук не сте прави!
Най-модната тенденция сега е да обзавеждането на жилището в контрастни цветове. Предлагаме ви малко идеи, за да можете да схванете за какво става въпрос.

576933_f260

Дневна с преход към кухня в топли и студени цветове

Типло-Студено
Тази комбинация на цветове е най-предпочитана може би, защото не е скандализираща, в същото време внася уют и свежест в дома. Може да боядисате стените в студени тонове, а мебелите или дамаските на диваните в топли. А защо не и обратното? Ако пък сте любители на дървените или плетени мебели, може да украсите една или две от стените в различни тонове. Топли шарки върху студен цвят, или пък няколко ивици студен цвят с редуване на топли тонове. Интересно е, иновативно и стилно, въпреки че може да ви звучи прекалено шарено. Трябва да се види, за да може да се възприеме идеята.

black-and-white-decorating-ideas

Дневна в бяло и черно

Черно-Бяло
Това е смела комбинация от цветове въпреки, че на първо време може да ви се стори класически и лесен за реализация. Тя е много претенциозна и е хубаво добре да помислите преди да предприемете действия по прилагането й. Ако решението ви е да я ползвате като основна във вашия дом, то е добре да подберете мебелите, защото не всеки тип мебел ще се върже в тази комбинация. Самите мебели трябва да олекотени, а не тежки масивни дивани например или секции от дърво. Изчистените форми на мебелите ще придадат елегантност на помещенията, а ако са и с футористичен дизайн ще стане още по-красиво. В днешни дни дизайнерите по вътрешния интериор залагат точно на този тип тенденции. Нека бялото остане за стените, понеже черното не е за всяка стая и би смалило оптически пространството, а и няма ли да е много подтискащо за вас да се прибирате в един мрачно изглеждащ дом? Може да сложите един черен кант, който да приковава вниманието върху една или две от стените или пък направо някаква шарка в черно и бяло – тип зебра или далматинец. Ако ви харесва този десен може да бъде приложен и за мебели, но трябва много да внимавате, за да не стане досадно натрапване на шарката и по-този начин да се развали първоначалния замисъл. Ако стените са украсени, мебелите трябва да са по-изчистени и обратното. Още един вариант е да сложите в комбинацията трети цвят – червено. Това направо ще спре дъхът на всеки ваш гост. Страхотно стилна комбинация.

Ярко-Убито
Тази комбинация вече се нарежда безспорно на първото място по заангажираност, както и много спорна, защото неправилно комбинирани цветове, могат да направят помещението да изглежда смешно. Въпреки, че цветовете пак може да са ярки и убити. Просто първо трябва да се съобразите с големината на самото жилище. Ако е по-малко, цветовата разлика трябва да не е толкова голяма, колкото на вас ви се иска. Съответно за по-големите стаи можете да се отдадете на въображението си, но все пак не използвайте електрикови и крещящи цветове за стените. Тях може да оставите за аксесоарите, мебелите или за пердета, ако имате такива. Така няма да се създаде натрапчив привкус, още с влизането в жилището. Просто домът ви ще стане леко екстравагантен.

Както във всяко едно нещо и при декорирането на жилищата има модни тенденции. И те постоянно се менят или пък излизат нови. Но все пак не се съобразявайте толкова с модата, защото вашият дом може да не постигне излъчването, което така ви спира дъха, както апартаментчето на приятелката ви например. А и не е важно какво ще кажат познатите и приятелите ви, които идват за по час-два на гости, а как ще се чувствате самите вие в него. Вие прекарвате много време в него, той е вашата крепост, която ви дава сигурност, уют и топлина, ако направите нещо, което не ви допада по неговата декорация, може да ви стане по-скоро дискомфортно, отколкото уютно. Затова изберете предложение, което е отражение на вашата душевност, което не влиза в конфликт с нея и ви успокоява.
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »