Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Градините Бучарт

Дом и градина; ноември 25, 2009 – 9:44 am - Категория: Градина

450px-Sunken_Garden

Подводната градина

Днес Ванкувър Айлънд е много посещавана туристическа дестинация в Британската Колумбия, Канада. Това интересно място, което навремето е било каменна кариера сега приютява едни от най-красивите градини в света. Градините Бучарт представляват поредица от невероятни цветни градини и паркове, разположени на площ от 55 акра или това са около 220 декара.

Малко история
Невероятните градини са получили името си от фамилията Бучарт – Робърт Пим Бучарт и съпругата му Джени Бучърт, които първоначално се преместили във Ванкувър Айлънд, за да добиват варовик за техният циментов бизнес. През 1906 години Джени Бучарт създава Японска градина с помощта на Исабуро Кишида, това е първата градина от семейството на тези градини. Когато мините изчерпали залежите си, семейство Бучарт ги преустроили в красиви градина, като създали Подводната градина. С течение на годините градините се разширявали и били добавяни множество други.

Градините
Създадени на различни платформи, градините представляват поредица от разделени градини в различни стилове.
Италианска Градина
Италианската градина е добро изключение от правилото за цветните градини, защото в нея не растат цветя. Този вид градини са развити и поддържани през Италианския Ренесанс и често включват древни митологични сцени. Водата в Италианската градина е символ на плодородието и изобилието и е използвана в големи количества в този дизайн.

italian-gardens

Италианската градина

Розова градина
Обикновено розовите градини са построени, за да се отглеждат и показват различни сортове рози. Традиционния им дизайн представлява тревна площ, която е заобиколена от розови храсти или алеи с рози. Една розова градина показва най-доброто от красотата на природата. Розовите градина Бучарт не правят изключение от това правило.

rose-garden

Розовата градина

Средиземноморска градина
В повечето случаи Средиземноморските градини са проектирани с тревна площ в средата и растения, които растат около пътечките и ъглите. Дори и малката Средиземноморска градина Бучарт следва този модел.

mediter

Средиземноморска градина

Японска градина
Проектирана от японски дизайнер, този вид градини от семейството на градините Бучарт, е типичен пример за дизайн на японска градина. Азиатските градини са известни с техните възможности да създават почти перфектни форми от изкуствени цветя и дизайна се е развивал в продължение на стотици години на традиции в градинарството.

japanese

Градината в азиатски стил

Подводна градина
Вероятно най-красивата градина от фамилията Бучарт си остава Подводната градина, която се намира в старата варовикова каменоломна. Разположена в долната част на каменоломната, тя е построена така, че да създава невероятно усещане с нейните стени от дървета и цветя, които растат навсякъде. Накрая на Подводната градина може да видите Фонтана Рос, който впечатлява със своята каменна красота и се намира в края на езерото в градината.

ross-fountain-butchart-gardens-01

Фонтанът Рос в Подводната градина

418668651anzyuy_fs

Дизайнът на Подводната градина

800px-Ross_Fountain

Фонтанът Рос

Тайната градина
След отварянето на градините за публични посещения, Джени Бучарт запазва една част от тях като своя лична градина, намираща се близо до имението Бучарт. Тя не е известна с изключителен дизайн, не повече от всяка обикновена градина, която може да се види във всяка къща, със своите тихи кътчета за отмора, наслаждавайки се на слънчевите лъчи и тишината.

Днес
Градините са отворени за посещения през цялата година и са така проектирани и засети с растения, че да разкриват красотата на природата във всеки един сезон.

Източници:
http://en.wikipedia.org/wiki/Butchart_Gardens
http://www.yofavo.com
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , ,
Категория: Градина | Няма коментари »