Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Апартамент Етно с интериорен дизайн от Моми Студио

Дом и градина; ноември 13, 2014 – 8:23 am - Категория: Интериорен дизайн

Собственикът на това жилище доверява на дизайнерите Антония Саранеделчева и Елена Новкиришка, своето желание да живее в съвременна среда, но  в дизайнът на апартамента да присъстват и елементи в етно стил.

 Истинското предизвикателство в случая е не особено голямата квадратура на апартамента, което налага някои конструктивни промени, за да се осигури желаното пространство от собственика.

 Реализацията на този интериор изцяло се изпълнява спрямо 3D визуализацията на проекта. За всеки професионален дизайнер или архитект е изключително важно да създаде определен акцент във своя проект. В апартамент “Етно” това е именно холната масичка с паното във всекидневната.Търсения ефект определено е постигнат, чрез преливането на ръчно рисуваното пано от стената към холна маса, като в същото време е постигнат търсения ефект за етно стила. Интересно е също решението на дизайнера относно меката мебел, две лежанки които са разположени от двете страни на холната масичка.

Холна масичка с ръчно рисувано пано

Холна масичка с ръчно рисувано пано

Кухненският кът също е решен в тъмни земни тонове, които придават уют, но тук е потърсена и функционалността на цветовете, които да подпомагат поддържането на чистотата. Самият кът е решен в модерен дизайн, като свързващото звено между него и холовата част е барплота. В него са вградени мивката и керамичните котлони, а също така е оставено и достатъчно работно пространство. Разбира се, над котлоните има достатъчно мощен островен аспиратор, който допълва съвременният изглед на кухнята.

Кухненският кът

Кухненският кът

Продължението на тази част от апартамента са множеството удобни шкафове в малко по-светъл от основният за кухнята кафяв нюанс, част от които са и вградените готварски печки и хладилник, нужни за всяко домакинство.

Макар и на малко пространство, кухненският кът съдържа в себе си всичко необходимо за едно съвременно жилище, а да не забравяме, че той е напълно в унисон със замисъла за изтънчен, удобен и функционален дизайн.

Спалнята на апартамента е сред най-впечатляващите детайли. Отново не е изневерено на топлите тонове, но тук са малко по-светли. Стените са решени във красива венецианска мазилка, а осветлението е меко и ненатрапващо, с висящи лампи. Вниманието тук като атрактивен елемент  се насочва към самото легло. Тo е от типа „Кралско легло“, покритo с красив полупрозрачен балдахин, с което предлага допълнителен уют на собствениците на жилището. Подовата настилка е в цвят тъмен дъб, придавайки необходимата доза шик.

Спалнята

Спалнята

Интересно дизайнерско решение е и матираната стъклена преграда в банята, която отделя двете помещения – спалнята и банята. За нейната изработка се е наложило да се направят леки конструктивни промени, но пък резултатът от това е влизането на естествена светлина през деня в банята. Като цяло там изобилстват Дзен мотивите, а най-голямо впечатление прави разпръскващото мека разсеяна светлина пано, което е разположено над ваната. Може би няма нужда да се споменава, че земните цветове и тук са преобладаващи, към които дизайнерът се придържа, за да придаде още по-силен етно стил на жилището.

Банята

Банята

 

Вижте всички снимки от Апартамент Етно:

Автор: Моми Студио
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , , , , , ,
Категория: Интериорен дизайн | Няма коментари »