Абонамент за свежи идеи за дома и градината
cat_ID; ?>
">

Американци купуват по-големи жилища заради рекордно евтините кредити

Дом и градина; юли 30, 2010 – 8:28 am - Категория: новини

Американци масово погасяват старите си ипотечни кредити, за да изтеглят нови и да купят по-голямо жилище, пише “Уолстрийт джърнъл”. По-скъпите апартаменти могат да се купят благодарение на ниските лихви, коментират анализатори. Новината дойдеq след като “Фреди Мак”, федералното дружество за имуществени кредити, обяви миналата седмица рекордно ниски лихви от въвеждането на ипотечните си индекси.

Лихвите по тридесетгодишните ипотеки се сринаха до рекордно ниски нива от 4.5% за година. Индексът в тази категория се следи от 1971 г. Ипотеките със срок на изплащане от 15 години миналата седмица загубиха 0.7 процентни пункта до 4%, което е и най-ниското нивоq откакто “Фреди Мак” е започнала да следи този индекс през 1991 г.

“Спадът в ипотечните лихви за последните няколко седмици е следствие от намаляващото доверие в стабилността на икономиката, особено при имотния и потребителския сектор”, казва Франк Нотхафт, вицепрезидент и главен икономист на “Фреди Мак”. Доверието в жилищното строителство също е много ниско, коментира още той.

Може и да изглежда странно, но хората виждат смисъл да наливат пари в привидно непечелившите си ипотеки, коментират анализатори пред “Уолстрийт джърнъл”. Така купувачите могат да се възползват от рекордно ниските лихви, за да изтеглят кредит за жилище в по-добър квартал или да го препродадат, когато доверието в сектора се върне.

Дневник
Вашият отговор по темата:

Current month ye@r day *

Етикети: , , ,
Категория: новини | Няма коментари »